Çocuğunuza sünnet yaptırırken bunlara dikkat edin!

sünnet , sünnet ne zaman yaptırılmalıdır , sünnetin hangi yaşta yaptırılması doğru olur , sünnet yaptırırken dikakt edilmesi gerekenler , sünnet sonrasında dikkat edilmesi gerekenler , en ideal sünnet yaşı

Google Haberlere Abone ol
Çocuğunuza sünnet yaptırırken bunlara dikkat edin!

Yazın gelmesi ile birlikte sünnet mevsimi başlamıştır. Tüm anne ve babalar çocuklarının sünnet olacağı heyecanını yaşıyor. Yazın sokaklarda süslü sünnet elbisesi giymiş çok sık karşılaşılır. Ancak çocuklar geçirecekleri cerrahi işlemden dolayı korku yaşarlar. Çocuğu pek çok hastalıktan koruyan sünnetin en doğru zamanda ve uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Çocuklar 4 ile 6 yaş aralığında sünnet yaptırılması sakıncalıdır. Çünkü 4 – 6 yaş aralığındaki erkek çocuklar ruhsal ve cinsel gelişimi açısından kritik bir dönem olmasından dolayı uzmanlar çocukların ruhsal – cinsel gelişimlerini herhangi bir problem yaşamadan geçirmeleri için bu yaş aralığında sünnet yaptırılmasını önermiyor.

Çocukların sünnet yaptırılması için en uygun oldukları yaş aralıkları ise 6 ile 15 ay , 2 ile 4 yaş ve 7 ile 10 yaş aralığı.  Çocukların 4 ile 6 yaş aralığında cinsel kimliğini tanımaya başlamaktadır. Bu dönemlerinde çocukların annelerine daha yakın babalarına ise daha uzak olurlar. Annelerine yakın olmaları sebebiyle babalarından da tepki görebileceği endişesini yaşarlar. Penis ile ilgili geçireceği sünnet operasyonu kendilerine babaları tarafından verilen bir ceza ve erkeklik organının kesilmesi olarak algılayabilir. Yani çocuğu psikolojik olarak son derece etkileyebilecek tehlikeli bir dönemdir.

Sünnet yaptırırken dikkat edilmesi gerenler

-          Çocuğunuzun yaş aralığına dikkat etmeniz gerekir.

-          Çevreniz tarafından sünnetten önce çocuğunuzla dalga geçilmesine izin vermeyin. Aksi halde psikolojik olarak çocuk bu durumdan etkilenir ve sünnet olmaktan korkar.

-          Sünnet olacağı gün çocuğa su da dahil 4 saat boyunca hiç bir şey yedirmeden hastaneye getirmeniz gerekir.

-          Çocuk ameliyathaneye alınmadan 20 – 30 dakika öncesinde meyve suyunun içerisine karıştırılmış sakinleştirici bir ilaç verilir.

Sünnet sonrası dikkat edilmesi gerekenler

-          Sünnet sonrasında hasta gerekli kontrol ve pansumanlarının yapılmasının ardından pansumanlı bir şekilde evine gönderilir.

-          Ertesi gün kontrolleri yapılarak pansumanı açılır.

-          Aileye günlük bakımının nasıl yapılacağı gösterilir.

-          İyileşme süreci 5 ile 7 gün arasında gerçekleşir.

Yorumlar