Çocuğun şımarık olduğunu gösteren 10 belirti

Çocuğun şımarık olduğunu gösteren 10 belirti , şımarık çocukların davranışları nasıl olur

Google Haberlere Abone ol
Çocuğun şımarık olduğunu gösteren 10 belirti

 

1- Genellikle hırslılardır

Şımarık çocuklar dışarıda, insan içinde ve hatta kendi evinde, durduk yere bağırmaya başlar , sık sık kızar ve ağlamaya başlar.

2- Asla Temin Olmaz

Şımarık çocuklar kesinlikle sahip olduklarıyla yetinmezler ve elindekilerle asla tatmin olmazlar. Eğer bir çocuğun elinde başka bir şey gördüklerinde, mutlaka ondanda isterler.

 3- Hiçbir Yardımcı Değil

Hiçbir çocuk temizlik yapmaktan hoşlanmaz ama bir çocuğun 4-5 yaşına geldiğinde kendi oyuncaklarını kendisinin toplaması gerekir. Kendi kıyafetlerini ve ayakkabılarını yerine kaldırması gerekir. Fakat şımarık çocuklar bu görevlerini yerine getiremez.

 4- Büyükleri Kontrol etmeye Çalışır

Şımarık çocuklar yaş ayrımı yapamaz. Kendisinden büyük herkesin sürekli onunla ilgilenmesini ister.

 

5- Sizi İnsan İçinde Alçak Eder

Çocuklar bazı durumlarda sizi istemeden utandırabilir, ancak şımarık çocuklar sizi bilerek ve isteyerek bilinçli şekilde her ortamda utandırabilir ve ilgi çekmek için elinden geleni yapabilirler.

6- Asla Paylaşmak İstemez

Paylaşmak çocukların çok güç öğrendiği bir durumdur. Ancak 4 yaşına gelen bir çocuğun arkadaşları ve kardeşleriyle oyuncaklarını ve yemeklerini paylaşması gerektiğini öğrenmiş olması gerekir. Şımarık çocuklar paylaşma yeteneğine bir türlü sahip olamaz.

 7- Ona yalvarmak zorunda kalırsınız

 Anne ve babalar ya da bakıcılar, çocuk için bir otorite figürüdür. Çocuk onun dediklerine uymak zorundadır. Çocuğunuza bir şeyi yapması için yalvarmak zorunda kalmamalısınız. Fakat şımarık çocuklara bir şey yaptırmak için yalvarmak zorunda kalırsınız.

 8- Sizi görmezlikten gelir

Çocukların duymaktan hoşlanmadığı kelime ’’hayır’’ kelimesidir. Çocuklar bu kelimeyi duymaktan hoşlanmaz ve sizi görmezden gelir. Bu davranışı onun şımarık bir çocuk olduğunun göstergesidir.

 9- Tek başına Oyun oynamaz

Bir çocuk 4 yaşına geldiğinde, tek başına oyun oynayabilmeli, kendisine oyunlar kurabilmelidir. Sürekli çocuğun anne ve babasıyla oyunlar oynamak istemesi, onun ilgi ihtiyacının olmasından kaynaklanıyor.

 

10- Ona rüşvet vermelisiniz

Ebeveynlerin çocuklarına rutin işlerini yapmaları için para , şeker , oyuncak vs. gibi rüşvetler vermesi doğru değildir. Ancak şımarık bir çocuğa rüşvet vermeden bir şey yaptırmak çok zordur.

 

 

 

 

Yorumlar