Çocuğa yönelik şiddet tartışılacak

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından 5 Mart'ta düzenlenecek 1. Ulusal Şiddet ve Travmayı Önleyici Çalışmalar Kongresinde, çocuklara yönelik şiddeti önleme konusu tartışılacak.

Google Haberlere Abone ol
Çocuğa yönelik şiddet tartışılacak

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından 5 Mart'ta, çocuklara yönelik şiddeti önlemenin tartışılacağı "1. Ulusal Şiddet ve Travmayı Önleyici Çalışmalar Kongresi" düzenlenecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü tarafından, Santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenecek kongrede, Türkiye’de çocukların yaşadığı güncel sorunlar masaya yatırılacak.

Kongrede, "Çocuk İhmal ve İstismarını Önlemek", "Aile Ekonomisine Katkıda Bulunmak Adına Sokaklarda Çalıştırılan ve Dilendirilen Çocuklar", "Çocuk İhmal ve İstismarının Hukuki Boyutu", "Çocuk İstismarının Ailesel Boyutu" başlıkları ele alınacak.

Çocuklara yönelik ihmal ve istismarın önlenmesine ilişkin önerilerin ele alınacağı etkinlik kapsamında, uzmanlar ve akademisyenler eşliğinde sekiz ayrı farkındalık atölyesi düzenlenecek.

Ayrıca, ülke genelinde iki hafta sürecek "Çocuğa Şiddete Dur De!” kampanyası, kongrede çocuklar tarafından kamuoyuna tanıtılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma Çalışmaları Programı, World Human Relief Project ve Bilgi Açık Kapı işbirliğiyle hazırlanan "Çocuğa Şiddete Dur De!" kampanyası, Psikoloji bölümü son sınıf öğrencileri tarafından yürütülecek.

Çocuğa yönelik her tür şiddetin ortadan kalkmasını amaçlayan kampanya; Türkiye genelinde üniversiteler, STK’lar ve ebeveynler yardımıyla hayata geçirilecek. Kampanya çerçevesinde hazırlanan afiş ve sloganlarla çocuğa yönelik şiddete vurgu yapılacak, bu şiddete neden olan etkenler üzerinden ebeveynlere çözüm önerileri sunulacak.

Yorumlar