Çilek yağı maskesi nasıl yapılır, faydaları nelerdir

Çilek yağı maskesi, nasıl yapılır, nasıl sürülür? Çilek yağı maskesi içerdiği mineral ve vitaminler ile cilde verdiği parlaklık ve bakım sayesinde özellikle kadınlar tarafından kullanılan en iyi bakım maskelerinden biridir. Çilek yağı ile cilt maskesi tarifini haberimizde bulabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol
Çilek yağı maskesi nasıl yapılır

Çilek yağı maskesi, adından da anlaşıldığı gibi mucizevi bir meyve olan çilekten elde edilmektedir.

Çilek yağının sağlığa olan faydası günümüzde gittikçe popülerliğini arttırmaktadır.Çilek eşsiz tadıyla hemen hemen herkesin severek tükettiği  bir yaz meyvesidir. Çilek yağıda en az tadı kadar hoş bir kokuya ve güzel bir aromaya sahip bitkisel bir üründür. Çilek yağı özellikle cildi gençleştirici , cildi gerdiren besleyici olan bitkisel esansiyel bir yağdır. Çilek yağı yalnızca kek ve pasta yapımında kullanılmaz. Çilek yağının cilde faydası sebebiyle aynı zamanda cilt bakımı ve aromaterapi de mucizevi etkilerinden yararlanılır.

Çilek yağının faydaları

Harika kokusu sayesinde iyi bir aroma terapi yağıdır.

Vücudu güçlendirir.

Cildi tazeler ve güzelleştirir.

Cildi ve gözenekleri sıkışlaştırıcı ve besleyici faydaları vardır.

Kek ve pasta yapımınfa hoş kokusu ile aroma olarak da kullanılır.

Çilek yağı nasıl kullanılır, nasıl sürülür?

Cilt güzelliği için masaj yağı olarak kullanılır. Cildi sıkılaştırması, beslemesi, cilde canlılık kazandırması ve tazelemesi için çilek yağı maskesi önerilir.

Aroma terapi yağı olarak kullanımında banyo suyunun içerisinde 1-2 damla damlatılarak ya da pamuk yardımıyla cilde kompres yapılarak kullanılır.

Çilek yağı ile cilt maskesi tarif

Malzemeler:

20 ml kayısı yağı , 20 ml buğday yağı , 20 ml mavi anemon çiçeği , 20 ml çilek yağı

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler bir kabın içerisinde karıştırılır. Bu karışım cilde uygulanmadan önce gül suyu ile cilt iyice temizlenmelidir. Tüm cilde uygulanabilir, ancak göz çevresine uygulamada dışarıdan içeriye doğru uygulanması gerekir.

Bunun dışında çilek yağını aktarlardan alarak cildinizdeki özellikle siyah nokta olan bölgelere uygulayıp daha sonra ovarak masaj yapabilirsiniz. Siyah noktaları için çilek yağı çok faydalıdır.

Yorumlar