Cerrahpaşa Tıp'ta 'virüslü kan' skandalı

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki kan bankası, 'virüslü kan' bulunduğu şüphesiyle kilitlendi

Google Haberlere Abone ol
Cerrahpaşa Tıp'ta 'virüslü kan' skandalı
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kan Bankası’ndaki kan bankasındaki kanlarda virüz (zararlı bakteri) tespit edildiği ortaya çıktı. Zararlı bakterinin tespitinden sonra kan bankası kapatıldı. İki hastada rastlanan zararlı bakterinin kan bankasından alınan kanlardan geçtiği belirtiliyor. Ameliyatların aksamaması için, Kızılay bir öğretim üyesinin odasına yeni ‘kan ofisi’ kurdu.

Hürriyet'ten Mesude Erşan'ın haberine göre, Hastane Başhekimi Prof. Dr. İbrahim İkizceli’nin verdiği bilgiye göre, önce kadın hastalıkları ve doğumkliniğinde, bir hafta sonra da bir başka klinikteki hastada toksik şok tablosu ortaya çıktı. Her iki hastanın da kan nakli olduğu anlaşılınca tedbiren, günde yaklaşık 200 ünite kan veren hastanaye ait Kan Bankası’nın tüm faaliyetleri (kan alımı-verimi) durduruldu.
 
Toksik şoka giren iki hastanın yoğun bakımda tedavileri sonrası taburcu edildiğini de belirten Prof. Dr. İkizceli, “Bu nedenle kaybettiğimiz hastamız olmadı. Kan alınır veya uyum testi sırasında bakteri bulaştığını düşünüyoruz. Sağlık İl Müdürlüğü’nden de gelip incelemelerini istedik” bilgisini verdi. 

Sağlık İl Müdürlüğü onay verirse, banka tamamen dezenfekte edildikten sonra tekrar açılacak. 

Başhekim Prof. Dr. İbrahim İkizceli, şu bilgileri verdi: “Tespit ettiğimiz bakteriler hastane enfeksiyonu değil. Öyle olsaydı tedavi çok zorlaşırdı. Tüm antibiyotiklere yanıt veren, vücudumuzda da bulunan bakteriler tespit ettik.”

Yorumlar