Cep telefonu kanser yapar mı?

cep telefonu , cep telefonu zararları , cep telefonu kanser yaparmı , kanser riski , kanserin sebebi nedir , cep telefonu kanser riski mi taşıyor

Google Haberlere Abone ol
Cep telefonu kanser yapar mı?

Cep telefonu kullanımı eskiye oranla daha yaygın hale geldi. Kullanımıyla birlikte zararları da giderek artmaya başladı. Telefonu elinden düşürmemek , saatlerce uzun uzun konuşmalar yapmak , onu hayatının bir parçası haline getirmek bu durumu kanıtlayan örnekleridir. Sağlık açısından telefon kullanırken uzun uzun düşünmek gerekir. Gereksiz kullanımdan mutlaka kaçınılmalıdır. Anlık ulaşımlarda hayatımızı kolaylaştırdığı için tam anlamıyla çıkarmak mümkün değildir ancak kullanım süresini ayarlamak kişinin kendi elindedir. Uzmanlar ve Bilim adamları henüz net şekilde zararlarını sıralayamamaktadır ancak uzun süre konuşulduğunda kulak sağlığını olumsuz etkiler. Kulakta duyma bozukluğuna ve zara kadar etkisini gösterir. Özellikle sürekli aynı kulakta telefonda konuşmak kulak zarında yırtılmalar meydana getirebilir. Bu gibi durumlarda kulak zarı iç bölgeye sızmaya başladığında duyma kaybı da başlamış olur.

Telefon kullanımının yine kanser yapma riski vardır. Kansere yakalanma riskinin azlığı ya da çokluğu henüz kanıtlanmadığı için bu konuda net bir şey söylenememektedir. Uzmanlar kanser riskinin telefonun kendisinden değil baz istasyonlarından kaynaklanan bir durum olduğunu söylerler. Baz istasyonları sağlık açısından ciddi risk taşımaktadır. Kanser dışında diğer ölümcül virüslere de neden olabilir. Üstelik kişi vücudunda yaşadığı bu değişimin çoğu zaman farkına dahi varamaz. Önlemler alınmadığı ve dikkat edilmediği takdirde tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Cep telefonu tam anlamıyla kanserin başlıca sebebi olarak gösterilmese bile kanser riski taşır. Kalbe ve kulağa çok yakın temas etmesi kanser riskini doğurur.

Yorumlar