Canan Karatay: Günde iki öğün yeter

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay: "İbn-i Sina bir kitabında günde iki öğünün sağlıklı olduğunu açıklar. Sık yeme de insülin direncini artırdığı için hastalığa sebep olabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Canan Karatay: Günde iki öğün yeter

Prof. Dr. Karatay, Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, insan vücudunun çok akıllı olduğunu, doğanın da onu korumak için programlandığını söyledi.

Her yaşta ortaya çıkabilen hastalıkların temelinde beslenme yanlışlıklarının yattığını ifade eden Karatay, aşırı şeker ve ekmek tüketimi ile hareketsizliğin bu hastalıkları tetiklediğini belirtti.

Karatay, birçok hastalığın ana rahminden itibaren başladığına, bilinenin aksine genetik olmadığına dikkati çekerek, doğru beslenme ile tansiyon, kalp krizi, felç, şeker hastalığı, kanser, alzaymır, unutkanlık, depresyon ve çeşitli ağrıların önüne geçebileceğini kaydetti.

Endüstriyel gıdalar hastalık nedeni

Canan Karatay, paketli endüstriyel gıdaların tüketilmesi sonucunda yıllar içinde hastalıkların arttığını bildirdi.

Vücutta kan şekerini hızla artıran ve kilo aldırdığı bilinen yüksek glisemik indeksli gıdalardan uzak durulması gerektiğini tavsiye eden Karatay, "Ben senelerden beri 'yüksek glisemik indeksli besinler kanser yapar' diye söylüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Her türlü şekerler, tatlılar, tam buğday veya kepek, her türlü ekmek, tüm unlu gıdalar, nişastalar, tüm şekerli içecekler, kola ile taze sıkılmış veya kutuya girmiş meyve suları, pirinç pilavı, patates, makarna, enerji çubukları ve içecekler kanseri tetiklediğini belirtti.

Canan Karatay, bazı endüstriyel trans yağlarının da kansere yol açabildiğini söyledi.

Kaya tuzu tüketin

Kaya tuzunun vücutta hastalıklarla mücadele için çok önemli bir besin olduğunun altını çizen Karatay, "Vücudunuza doğal kaya tuzu girsin. Tansiyonunuz düşer, kalp krizini ve hastalıkları da önlerseniz. Bağışıklık sisteminiz güçlenir." şeklinde konuştu.

Günde iki öğün yemek

Dünya tıp tarihine damga vuran İbn-i Sina'nın bir kitabında günde iki öğünün sağlıklı olduğunu açıkladığını dile getiren Karatay, sık yemenin de insülin direncini artırdığı için hastalığa sebep olabildiğini belirtti.

Vücuttaki insülin değerinin yüksek olduğu durumlarda kontrolsüz hücre yapımına başlandığını dile getiren Karatay, hiperplazinin (aşırı büyüme) kanserin ön maddesi olduğunu söyledi:

Karatay, hareket etmek koşuluyla doğal yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini dile getirerek, "Pakete girmiş hiçbir şey hakiki besin değil. Vücut onu hakiki besin olarak görmüyor. Onun için hastalanıyoruz. Ama o paketler allanıyor, pullanıyor, reklamlarla bütün çocuklar onlara düşkün oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

Yorumlar