Çabuk yağlanan saçlar

Çabuk yağlanan saçlar , yağlı saçlara çözüm , yağlı saçlar için maske , saçlar neden çabuk yağlanır

Google Haberlere Abone ol
Çabuk yağlanan saçlar
 Çabuk yağlanan saçlar

 

Kadınların birçoğunun ortak sorunu çabuk yağlanan saçlardır. Kadınlar bu sorunlarına çözüm olarak başvurdukları yöntem ise sık sık yıkamaktır.

Ancak bu yöntem tam tersine etki göstermektedir. Saçların sık yıkanması yağ bezlerinin daha hızlı çalışmasını sağlar ve böylelikle saçlar normalinden daha fazla yağlanır.

 

Dermotologların fikrine göre saçları haftada 4 defadan fazla yıkanması zararlıdır. Eğer sabah yıkanan saçlar akşam yağlanırsa, o zaman buna sebep olan organizmada meydana gelen herhangi bir sorunu incelemek gerekir.

 

Saçlar neden çabuk yağlanır? Buna sebep genetik yatkınlık ya da  sonradan kazanılmış nedenler olabilir. Stres ve kadın hastalıkları vücutta hormonal bozukluklar getirebilir. Bu ise insanın dış görünüşü de etkileyebilir. Bu saçların yağlı görünmesine neden olur. Problem iç organlarda olduğunda ise, hiçbir kozmetik araçlar bu sorunun çözümüne yardımcı olamaz. Böyle durumda doktora başvurup, karaciğer, safra kesesi, pankreas yani genel bir kontrol yaptırılması gerekir. Ayrıca önemli esaslardan biri mineral ve vitamin komplekslerinin düzgün alımıdır. Bunlar: Çinko ve A, B, E, C vitaminleri. Sağlık için vücuda alınması gereken vitamin ve minerellerin düzenli tüketilmesi önemlidir. Çünkü bunlar insanın bağışıklık sistemine ve genel fiziksel durumunu doğrudan etkiler. Yarı üretilmiş, acı, tuzlu ve yağlı yiyecekler, tatlılar, kilo vermek için sakladığınız diyet tüm iç sistemin çalışma prensibine olumsuz etki göstermiş olur. Baş derisinin durumunu iyileştirmek için belirli kozmetik ürünleri, şampuan ve maskeler  kullanabilirsiniz.

Dermatologların saç sağlığının korunmasındaki diğer önerileri ise saçların her daim ılık su ile yıkanması ve soğuk havalarda şapka kullanılmasıdır.

Yorumlar