Boyun Fıtığı Belirtileri

Boyun fıtığı belirtileri, boyun fıtığı aynı bel fıtığında olduğu gibi, omurlar arasında yer alan disklerde bulunan jel kıvamındaki diskin yapısının bozulması veya disk içinden dışarı doğu taşması nedeni ile oluşmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Boyun Fıtığı Belirtileri

Boyun fıtığı belirtileri, boyun fıtığı aynı bel fıtığında olduğu gibi, omurlar arasında yer alan disklerde bulunan jel kıvamındaki diskin yapısının bozulması veya disk içinden dışarı doğu taşması nedeni ile oluşmaktadır. Disklerin bir kısmının veya içirişindeki sıvının omurlardan dışarı doğru taşması nedeni ile çevredeki sinir ve kaslara baskı uygulanır. Bu baskı nedeni ile boyun tutulması gibi ya da daha şiddetli ağrılar yaşanabilir. Bu tarz ağrılar nedeni ile boyun hareketlerinde kısıtlılık boyun fıtığının en önemli belirtilerindendir. Boyun fıtığının ilerleyen aşamalarında sinirlere uygulanan baskı daha da artacağından, el ve kollarda uyuşukluk, karıncalanma ya da his kaybı yaşanabilir. Boyun fıtığında  disk ya da disklerin ne oranda kaydığına bağlı olarak tedavi yöntemlerine karar verilir. Boyun fıtığı tedavisi boyun egzersizleri, ilaç tedavisi ya da cerrahi olarak tercih edilebilir.

Boyun Fıtığı Belirtileri

Boyun fıtığında her zaman bir belirti yaşanmayabilir. Fıtığın ilk başladığında oluşan fıtıklaşma çevredeki kas ve sinirlere henüz baskı uygulamayabilir. Fakat fıtık ilerledikçe ağrılar başlar. Özellikle bilgisayar başında çalışanlar, başlayan ağrılar nedeni ile zor anlar yaşayabilir. Bu dönemde birkaç kilo ağırlığında bile yük taşıma boyun ağrılarına ya da sırtın üst kısmında ağrılara yol açabilir. Henüz bu dönemde boyun fıtığı için bir önlem alınmazsa disk bulunduğu yerden tam olarak dışarı çıkabilir ve sinirlere uygulanan baskı artabilir. Dolayısı ile boyun hareketleri tamamen kısıtlanabilir ve çok şiddetli ağrılara maruz kalınabilir. Boyun fıtığının ilerleyen dönemlerinde oluşan ağrılar yalnızca boyun ile sınırlı kalmayabilir. Ayrıca; el, kol, bel ve omuz gibi bölgelerde de ağrılar oluşabilir. Sinirlere uygulanan baskıdan dolayı el ve kollarda güç kaybı yaşanarak uyuşmalara maruz kalınabilir.

Boyun fıtığının başlangıç döneminde en genel bulgu '' boyun tutulmasıdır.'' Herhangi bir zorlamaya maruz kalmadan ya da üşütme gibi nedenlere bağlı olmadan oluşan boyun tutulmasının tek nedeni boyun fıtığı olabilir. Boyun fıtığı nedeni ile oluşan ağrılardan dolayı başı sağa ve sola çevirmekte güçlük yaşanabilir. Ayrıca bu hareketler yapılırken bıçak saplanmışçasına ağrılar yaşanabilir.

Yorumlar