Böbrek Ağrısı ve Nedenleri

Zaman zaman böğürden kasıklarımıza uzanan ağrılar, böbrek, idrar yolları ve mesanedeki sorunlara işaret ediyor olabilir.

Google Haberlere Abone ol
Böbrek Ağrısı ve Nedenleri

Böbrek Ağrısı Neden Olur?

Zaman zaman böğürden kasıklarımıza uzanan ağrılar, böbrek, idrar yolları ve mesanedeki sorunlara işaret ediyor olabilir. Böğür ve böbrek ağrısı , böbrek taşından kaynaklanabileceği gibi enfeksiyon ya da başka bir rahatsızlıktan da kaynaklanabilir. Bu nedenle de bu ağrıların ciddiye alınması gerekir. Zaman zaman bel ağrıları ile böbrek ağrılarının da birbirine karıştırıldığı olur. Böbrek sandığımızdan biraz daha yukarıda, alt kaburgaların hemen altında, karın bölgemizin arka tarafında bulunur. Böbrek ağrısı ,neden kaynaklandığını öğrenmek için belirtileri iyi takip etmek gerekir.

 böbrek ağrısı

Böbrek ağrısı 'na çoğu zaman ateş, halsizlik ve çeşitli idrar semptomları eşlik eder. Ağrı duruş pozisyonu değiştikçe azalıp artabilir. Böbrek ağrısının şakası yoktur, eğer ciddi bir durum ise zaten hastalık kendini belli eder ve vücudumuzda bir şeylerin ters gittiğini kolayca anlarız.

İdrar Yolu Enfeksiyonu

Üriner sistemde herhangi bir yerde, enfeksiyonu görülebilir. Örneğin böbrekler, sidik yolları veya mesane. Kadınların idrar yolları erkeklere göre daha yüksek risk taşır. Sadece mesanede olan enfeksiyon böbrek ağrısı yapar ve kişiyi etkiler. Ancak enfeksiyon böbreklere sıçrarsa çok daha ciddi sorunlar ortaya çıkacaktır.

Böbrek Taşı

Böbrek taşı , sebep olduğu asıl ağrılar aslında böbreklerden değil, böbreklerden çıkarak idrar yollarına yürümelerinden kaynaklanır. Böbrekte sabit duran taşlar ağrıya neden olmaz. Taşlar idrar kesesine ve idrar yolunda ilerleyince aşırı şekilde acılı böbrek ağrısı oluşur. Ağrı sürekli değildir ama sık sık ortaya çıkarak hastanın kıvranmasına ve yerinde duramamasına nedne olur. Zaman zaman bulantı ve kusmaya da sebebiyet verir.
 

Yorumlar