Beyaz turpun faydası

Beyaz turpun faydası... Soğuyan havalarla birlikte artan öksürük şikayetinin dermanı turpun faydaları saymakla bitmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Beyaz turpun faydası

Beyaz turpun faydası... Beyaz turp içerdiği vitamin ve mineraller bakımından tam bir şifa deposudur.

Beyaz turbun kendine has çok özellikleri bulunur. Fitonsidler bakımından zengin olan turp bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücudu mikroplara karşı daha dayanıklı yapar.

Bu özelliklerinden dolayı beyaz turp özellikle de kış aylarında bol bol tüketilmesi gerekir. Turbun tüketimi hem çok basit olmakla birlikte lezzetli ve faydalıdır.

Turp nasıl tüketilmelidir?

Turbu rendeleyerek tüketebilirsiniz. Rendelenmiş turbun üzerine havuç ve ince doğranmış maydonoz eklenebilir. Salata haline getirdiğiniz bu malzemelerin içine tuz ve tercihe göre karabiber ekleyebilirsiniz.

Turbun içerisinde B , C , E ve P grubu vitaminler yer alır. Ayrıca vitaminler dışında kalsiyum , potasyum , fosfor , magnezyum , kükürt ve iyot gibi yararlı maddelerde yer alır.

Bronşit ve öksürük gibi rahatsızlıklara beyaz turbun etkisi çok büyüktür. Akşamdan turbun içini oyun ve oyuk kısma bir miktar bal dökün. Sabah oyuk kısımdan akan sıvı karışımını için. Bronşite ve öksürüğe çok iyi gelmektedir. Eğer bala alerjiniz varsa şeker tozundanda faydalanabilirsiniz.

Beyaz turp sindirimi kolaylaştırır.

İştah açıcı özelliği vardır.

Kabızlığı önler.

Mide ve bağırsak sistemindeki bozuklukları düzelir.

Saç dökülmelerine iyi gelir.

Saçların uzamasını sağlar.

 

Yorumlar

FDG FDF