Bahar yorgunluğunu yenin

Son günlerde birçok kişi bahar yorgunluğundan şikayetçi. Bunun üstesinden gelmek için beslenme çok büyük önem taşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bahar yorgunluğunu yenin

Uzmanlar tarafından, bahar yorgunluğunun üstesinden gelmek için maydanoz, biber, kereviz ve brokoli gibi gıdaların bolca tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.

Mevsim dönümlerine bağlı olarak metabolizma ve hormonlar üzerinde görülen değişimler, bazı kişilerde zihinsel ve bedensel farklılıklara yol açıyor. 

Baharla gelen bu yorgunluk ve stresi azaltmak için C vitamininden zengin maydanoz, biber, turunçgiller, soğan, kereviz, brokoli, çilek ve kivi tüketmeliyiz.

Balık, yumurta sarısı, kırmızı et, süt, yoğurt, havuç, kayısı, tatlı kabak, ıspanak, brokoli, tere, maydanoz, dereotu ve roka gibi A vitamininden zengin besinlerin yanı sıra A vitamini desteği almalıyız.

Bitkisel yağlar, yağlı tohumlar, yeşil yapraklı sebzeler ve yumurta gibi E vitamininden zengin besinler çok önem taşıyor.

Balık, deniz ürünleri, etler, tahıllar, brokoli, lahana, kereviz, soğan, sarımsak, mantar ve turp yorgunluğa iyi gelen selenyum içerir.

Et, balık, süt, peynir, yumurta, kuru baklagiller, kepekli tahıl ürünleri ve mantar çinkodan zengin besinlerdir.

Halsizlik, isteksizlik ve gerginlik bahar yorgunluğunun habercileri. Fakat bu belirtiler uzun sürüyorsa uzman desteği almak gerekli.

Yorumlar