Badem Yağı

Badem yağı, badem ağacının meyvelerinde soğuk sıkma yöntemiyle elde edilen bir yağdır.

Badem Yağı

Badem yağı, badem ağacının meyvelerinde soğuk sıkma yöntemiyle elde edilen bir yağdır. Açık sarı renkte, hafif bir kokusu olan yağ, ceviz tadı özelliğindedir. Zengin E vitamini içeriğinin yanında, protein açısından da zengin bir yağdır. Ayrıca içeriğinde kalsiyum, çinko, demir, fosfor, potasyum elementleri ve A, B, C vitaminleri bulunur. Kozmetik ürünlerde cilt, saç, tırnak ve kaş sağlığı için kullanılır. Acı ve tatlı badem yağı olarak iki çeşidi bulunmaktadır. Cilt sorunlarında, saç, tırnak rahatsızlıklarında daha çok tatlı olan türü kullanılmaktadır. Başka bitkisel ürünlerle karıştırılarak ta bitkisel tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Badem yağının faydaları nelerdir?

  • Haricen kullanıldığında yaraları iyi eden ve cildi yumuşatan etkisi vardır.
  • Dahilen kullanıldığında kabızlığa iyi gelerek, müshil etkisi gösterir.
  • Dahilen kullanımı öksürük kesici ve solucanları düşürmeye yarar.
  • Saç bakımında kullanıldığında, kırıkları önleyerek, saçların canlanmasına yardımcı olur. Saçları korumak ve beslemek için kullanmanız önerilir.
  • Ciltte bulunan cilt çatlaklarını gidermekte oldukça başarılıdır. Özellikle basen, bel ve kalça bölgelerinde tatbik edilmelidir.
  • Haricen sakal, saç ve bıyıklara uygulanırsa daha gür çıkmalarını sağlayacaktır.
  • Göz kapaklarındaki alerjik reaksiyonlarda, bölgeyi nemlendirerek kurumasını engelleyen badem yağı, çok şifalı özelliklere sahiptir. 
  • Cildin ve saçların ihtiyacı olan E vitaminini karşılayan bir yağdır.
  • Cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırmakta faydalı olacaktır. Kaz ayağı kırışıklıklarında ve göz altı morluklarında etkili olacaktır.
  • Kaşıntılarda, yanıklarda ve pişiklerde yararlıdır.
  • Ayakkabı derilerine sürülürse çatlamalarını önler.
  • Ney, darbuka gibi müzik aletlerinin bakımında kullanılır.

Badem yağı nasıl kullanılır?

Yağ dahilen ve haricen kullanılabilir. Saçlar için kullanıldığında, temiz saçlara tatbik edilmelidir. Cilt bakımında kullanırken dikkatli kullanmanız önerilir. Ciltteki ince tüyleri besleyeceği için, tüylenmeyi arttırabilir. Bir bitkisel tedavi uzmanına danışarak kullanılması önerilir. Haricen kullanıldığında masaj tatbik ederek uygulanmalıdır. Acı olan çeşidini dahilen kullanırken, dozu arttırmamaya dikkat etmeniz gerekir. Acı türünün zehirleyici etkisi bulunmaktadır. Kaş ve bıyıklara pamukla uygulanması önerilir. Badem yağı kullanırken, gözlerinize kaçırmamaya dikkat etmelisiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×