Bacak Ağrısı

Bacak Ağrısı, Bacaklar vücut sistemleri arasında en karmaşık yapıya sahip olan dokularımızdan bir tanesidir.

Google Haberlere Abone ol
Bacak Ağrısı

Bacak Ağrısı, Bacaklar vücut sistemleri arasında en karmaşık yapıya sahip olan dokularımızdan bir tanesidir. Bacakların yapısında kas dokuları, damarlar, kemikler, eklemler, sinirler  gibi daha birçok sistem bulunmakta olup, bu sistemlerdeki ufak bir aksaklık vücuda ağrı etkisi yapabilmektedir.

Bacak Ağrısı Nedenleri

Bacak ağrısının birçok nedeni vardır. Bunlardan bazıları ise şu şekildedir;

1) Kronik bacak ağrılarının temel sebepleri sinirsel zedelenmeler ve kemik yapısındaki bozulmalardan kaynaklanır. Sıkça bacak ağrısı çeken kişilerde bu durumlar gözlenebilir.
2) Anlık bacak ağrıları o gün yapılan ani hareketler sonucu oluşabilir. Kısa süreli bacak ağrılarına, kemik çatlaması veya zedelenmeler sebep olabilmektedir. Aynı zamanda bazı yanlış hareketlerde dolayı damarların üst üste gelme sorunu ortaya çıkabilmektedir. Bunlarda bacak ağrılarına sebep olmaktadır.
3) Günümüzde en çok rastlanan bacak ağrısı problemlerinin temel nedeni burkulmalardır. Bu problemlerin iyileşme süresi ise kişiden kişiye farlılık gösterebilmektedir.
4) Vücutta aniden ortaya çıkan kramplarda bacak kaslarının kasılmasına yol açarak bacak ağrısına sebep olabilir. Bacak ağrısına sebep olan kramplar genellikle uyurken veya yüzerken ortaya çıkmaktadır.
5) Bazı hastalıkların belirtileri olarak da bacak ağrıları ortaya çıkabilir. Bunların arasında iç kanama, kanser ve diyabet gibi riskli hastalıklarda bulunmaktadır.

Bacak Ağrısı Tedavisi

Bacak ağrısının birçok farklı sebebi olmasından dolayı, kesin olarak belirlenmiş herhangi bir tedavi yöntemi de yoktur. Bacak ağrısı tedavisi evde yapılabilen ve doktorlar tarafından uygulanan tedavi yöntemleri olmak üzere iki aşamada incelenir.

Evde Yapılabilen Bacak Ağrısı Tedavi Yöntemleri

1) Gün içerisinde sizi yoracak işler yaptıysanız ve bacaklarınızı zorladıysanız bunlar size gün sonunda ağrı olarak dönebilir. Bu ağrıları hafifletmek için buz tedavi uygulayabilirisiniz. Bacaklarınızı buzlu torbalar yardımıyla 15 dakika kadar ayaklarınızı serin tutun. Bu şekilde kasılan kaslarını gevşer ve ağrılarınız azalır.
2) Evde elastik deri bandajlar yardımıyla ayaklarınızı sıkıca bağlamanızda kasların ve kemiklerin daha sıkı oturmasına olanak sağlar ve ağrıların nüksetmesine engel olur.

Doktorlarca Uygulanan Bacak Ağrısı Tedavi Yöntemleri

1) Doktorlar kasların yıpranması sonucu oluşan bacak ağrıları için kas gevşeticiler veya ağrı kesicileri tercih eder.
2) Bacak ağrısının çok fazla hissedilmesi halinde iğne kullanarak ağrılı bölgenin gevşetilmesini sağlar.

Yorumlar