Alkali diyet zayıflatıyor

Alkali diyet ile istediğiniz kiloya ulaşmak mümkün. Tüm yapmanız gereken yediğiniz besinlere dikkat etmek.

Google Haberlere Abone ol
Alkali diyet zayıflatıyor

Son yıllarda birçok kişi tarafından tercih edilen alkali diyet ile insalar istedikleri kiloya ulaşıyor.

Birçok yiyecek ve içecek yapısında yüksek miktarda asit barındırır. Tükettiğimiz bu gıdalar ile birlikte vücudumuzda asit birikir ve sağlığımız açısından tehdit oluşturur.Alkali diyeti vücudumuzun pH dengesini düzene sokarak vücudumuzda biriken asitten bizi kurtarır.



Alkali diyette tüketilmesi gereken gıdaların çoğunluğu sebze ve meyvelerden oluşmalıdır. Fakat sebzeler pişirilerek değil çiğ halde tüketilmelidir. Çiğ halde tüketilen sebzelerin su ve besin değeri daha yüksektir.



Alkali diyeti yaparken asit oranı yüksek gıdalar fazla tüketilmemelidir. Süt ürünleri,yumurta, ketçap, hardal, şekerli gazlı içecekler, mayonez, kahve, siyah çay, şeker ve un bu gıdalar arasında yer alır. İçerisinde asit barından bir diğer gıda grubu da meyvelerdir. Alkali diyeti yaparken meyve tüketimine dikkat edilmelidir. Greyfurt,limon, nar, vişne gibi meyveler alkali değeri yüksek olduğu için rahatlıkla tüketilebilir.

Alkali Özelliği Taşıyan Diğer Besinler

Kereviz
Muz
Çilek
Kuş üzümü
Hurma
Sarımsak
Salatalık
Ispanak
Kuşkonmaz
Kırmızı turp
Isırgan otu
Nane
Brokoli
Zencefil
Pazı

ÖRNEK BİR ALKALİ DİYETİ



Kahvaltı öncesi bir bardak ılık alkali suyu tüketerek güne başlayabilirsiniz. Alkali diyetiçin gerekli alkali suyunu evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Cam şişede 2 litre suya 1yemek kaşığı karbonat ilave edin. Hazırladığınız alkali suyunu yemeklerinizi ve çayınızı hazırlarken de kullanabilirsiniz. Eğer evde hazırlamayı tercih etmiyorsanız alkali suyu eczaneler ve aktarlarda bulabilirsiniz.

Kahvaltı
1 kase yağsız yoğurt
Küçük bir kase yulaf ezmesi
3-4 adet ceviz, fındık ya da badem
1 adet muz ya da 3-4 adet çilek

Öğle
Yağsız salata
Sebze çorbası ya da sebze yemeği
Izgarada pişirilmiş bir porsiyon tavuk ya da balık

Akşam
Izgarada balık ya da tavuk çeşitleri
Zeytinyağı ile yapılmış az pişirilmiş sebze yemekleri

Alkali diyeti uzmanlar tarafından sadece yetişkinlere önerilir, çocukların uzak durması gerekir. Aynı zamanda damar sertliği, şeker hastalığı ve kalp hastalığı bulunan kişilerin bir uzman yardımı ile alkali diyet yapması önemlidir. Alkali diyeti 3-4 haftadan daha fazla yapılmamalıdır. Bu süreç vücutta bulunan zararlı asitlerin vücudumuzdan atılması için yeterlidir.

Yorumlar