A Vitamini Fazlalığı

A Vitamini Fazlalığı ve diğer vitaminler bilinçsizce tüketildiği takdirde gözle görülmeyen fakat kalıcı tehlikelere sebep oluyor.

Google Haberlere Abone ol
A Vitamini Fazlalığı

A Vitamini Fazlalığı ve diğer vitaminler bilinçsizce tüketildiği takdirde gözle görülmeyen fakat kalıcı tehlikelere sebep oluyor. Baş ağrısı, kusma, bulantı gibi meydana gelen şikayetlerin yanı sıra dalak ve karaciğer büyümesi, beyinde su toplanması ve de kansere bile sebep olabilmektedir.

Bilinçsiz olarak yüksek dozda tüketilen A vitamini, pek çok rahatsızlıklara ve iştahsızlık sebebi olarak ciddi tehlikelere sebep olurken, A vitamini yüksek dozlarda tüketilmeye devam edilirse görme bozukluklarına ve eklem ağrılarına neden olabiliyor.

Nedeni bilinmeyen, kronik karın ağrıları şikayetlerine sebep olur. Ayaklarda ve ellerde sararmalara neden olur ve troit hormonları gerektiği gibi işlev görmeyen kişilerde bu rahatsızlıklar çok daha şiddetli ve belirgin olarak seyreder. A vitamini fazlalığından ileri gelerek oluşan beyinde su toplanmasına sebep olarak zihinsel işlevleri etkiler ve uyku ve sersemlik haline sebep olur.

Ayrıca cildin kuruyarak pullanmasına ve de kabuklanmalara neden olur. A vitamini fazlalığı dalak ve karaciğer büyümesine sebep olur. Karaciğerde toplanmasından dolayı zehirli etkisi uzun yıllar devam edebilir. Dudak kuruması ve göz kanamasına yol açar. A vitamini ve beta karoten tüketiminin akciğer kanserine sebep olduğu yapılan araştırmalarla bilinmektedir.

Vitaminler özellikle iştah açıcı olmaları nedeni ile kilo artışına neden olurlar. Bu durumda diyabet ve kalp damar rahatsızlıklarına zemin hazırlamaktadır. Yüksek dozlarda kullanılan A vitamini takviyesi karaciğer hasarına neden oluyor. Kullanılan ilaca bağlı oluştuğu belirlenen hepatitlerde de öncelikle A vitamininden kaynaklanıyor olmasından şüphelenilmelidir.

Mikro besinler adı ile anılan vitaminleri takviye olarak almaya gerek yoktur. Kişiler dengeli bir şekilde beslendiğinde ekstradan vitamin alınmasının gerekli olmadığı vurgulanmaktadır.

Doktor kontrolünde tüketilmeyen vitaminler, bulantı, kusma, baş ağrısı gibi çeşitli sorunlara neden olmaktadır. Özellikle yağda çözülen vitaminler (A,D, E ve K )çok fazla tüketildiği zaman toksit etki sağlayarak böbrek ve karaciğer hasarına neden olurken de vücutta birikerek hayati tehlike oluşturabilmektedir.

Yorumlar