7 Haftalık Gebelik

7 haftalık gebelik, hamilelerde erken dönemdeki belirtilerin devam ettiği dönemdir.

Google Haberlere Abone ol
7 Haftalık Gebelik

7 haftalık gebelik, hamilelerde erken dönemdeki belirtilerin devam ettiği dönemdir. Devam eden bulantı ve kusma gibi belirtilerden dolayı kilo  kaybının yaşanabildiği bu dönemde, anne adayları biraz daha dikkatli olmak durumundadır. Kendilerini zorlayacak ağır egzersizlerden ve hareketlerden kaçınmalıdır.

7 haftalık gebelik döneminde belirtilerden etkilenmemek için yapılması gerekenler nedir?

  • Sabahları yataktan kalmadan önce bisküvi ve kraker gibi atıştırmalık yiyeceklerden yiyerek kalkmanız faydalı olacaktır.
  • Günlük beslenmenizi 5-6 öğüne yayarak yapmanız önerilir.
  • Sıvı içecekleri mümkün olduğu kadar yemek aralarında almaya gayret edin.
  • Sindirim sisteminize dokunacak gıdaları tüketmemeye çalışın.
  • Özellikle aşırıya kaçmadan tüketeceğiniz ekşi ve tuzlu gıdalar, midenize iyi gelecektir. 

7 haftalık gebelik döneminde nasıl beslenmeliyiz?

Bu dönemde anne adaylarının süt tüketimine önem vererek kalsiyum ihtiyaçlarını karşılaması gerekir. Süt tüketen bir çok kişide yaşanabilecek hazımsızlık sorunu, anne adaylarının da problemi olabilir. Bu durumda süt ürünleri tüketerek bunu halledebilirsiniz. Peynir, yoğurt, sütlü tatlılar, dondurma bunun için uygun seçi olacaktır. Sütün sindiriminde yaşanan sorun laktoz içeriğinden dolayı olduğu için, laktoz içermeyen sütlerde faydalı olacaktır. Light ürünleri tüketmek, bilinenin aksine kalsiyum açısından bir kayıp değildir. Tercihinizi bu yönde de kullanabilirsiniz. Bunların dışındaki kalsiyum kaynakları lahana, brokoli, somon, badem, susam, nohut, ıspanak gibi yiyeceklerdir. İlerleyen dönemlerde daha fazla kalsiyum  ihtiyacınız olacağından bunları da bir yere not almanız faydalı olacaktır. Doğru beslenerek iyi bir hamilelik dönemi geçireceğiniz gibi, doğumdan sonra bebeğiniz ve kendiniz için de iyi bir yatırım yapmış olacaksınız.

Gebelikte  dikkat etmeniz gereken beslenme kurallarını aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz.

  • Öğün sayılarınızı arttırarak midenizin fazla dolmamasına özen gösterin.
  • Tüketeceğiniz sıvı besinlerinde sizlere gıda maddesi olacağını unutmayın.
  • Beslenme için tercih edeceğiniz gıdaların aşırı kalorili olmamasına özen gösterin.
  • Bu dönemde beslenmeyi ihtiyaç için değil, yapılması gereken bir iş olarak kabul edin.

7 haftalık gebelikte bebeğin gelişimi nasıldır?

Bu haftanın sonunda 10-12 mm olan bebeğiniz hızla gelişmeye devam eder. Göz kapakları, gözleri, göbek kordonu, ağzı, kulakları, burnu, burun delikleri oluşmaya başlamıştır. Bebeğin dokuları her gün hızla gelişmeye devam etmektedir. Kalbi sürekli kan pompalayarak, gelişmesine yardımcı olmaktadır. Bebeğin organlarının tamamı taslaklar halinde hazırlanmıştır. Bu dönemlerde bebeğiniz amniyos kesesi içerisindeki sıvı içerisinde korunmaktadır. Bu onun darbelerden, ısı değişimlerinden kısaca tüm zararlı etkilerden korumaktadır. Aynı zamanda serbest bir şekilde gelişimini tamamlamasına yardımcı olmaktadır.

Yorumlar