5 milyon kaçak ve bozuk yumurta ele geçirildi

Ankara'da bir depoya düzenlenen operasyonda 5 milyona yakın kaçak ve bozuk yumurta, ünlü bir firmanın etiketleri yapıştırılmak üzereyken ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
5 milyon kaçak ve bozuk yumurta ele geçirildi

Ankara’da ünlü bir firmanın etiketleriyle paketlenerek piyasaya sürülmeye hazırlanan 5 milyon adet bozuk yumurtaya el konuldu.

Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri Başkent’in en büyük toptan satış merkezi olan GİMAT’ta rutin denetim yaparken, bir yumurta firmasından şüphelenerek içeri girdi. Yaptıkları incelemelerde kaçak paketleme yapıldığını tespit eden zabıta ekipleri yumurta firmasında 5 milyon adete yakın yumurta ele geçirdi.

İş yerinde denetim yapan ekipler, bozuk yumurtaların ünlü bir yumurta firmasının etiketleriyle paketlenerek piyasaya sürülmeye hazırlandığını belirledi. Ekipler, kaçak paketleme yapılarak piyasaya sürülmeye hazırlanan 5 milyon adete yakın yumurtaya el koydu.

Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine bilgi vererek olay yerinde işlem yapan belediye ekipleri, firmaya ait yumurtaların büyük çoğunluğunun bozuk olduğunu, üzerinde tarih ve işletme numarası damgasının olmadığını tespit etti.

Olay yerine Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin de gelmesiyle beraber, tüm yumurtalara el konularak işletmeye cezai işlem uygulandı. Yenimahalle’de halk sağlığını riske atacak durumlara kesinlikle göz yumulmayacağını belirten belediye ekipleri, GİMAT Toptancılar Sitesi’nde rutin denetimlerin yanı sıra GİMAT yönetiminin ve vatandaşlardan gelen ihbarların da değerlendirileceğini, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Yorumlar