38 Hafta Gebelik

38 hafta gebelik dönemine ulaştınız. Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra bedeninizde can bulan minik varlığı kucağınıza almaya sayılı günler kaldı.

Google Haberlere Abone ol
38 Hafta Gebelik

38 hafta gebelik dönemine ulaştınız. Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra bedeninizde can bulan minik varlığı kucağınıza almaya sayılı günler kaldı. Bu hafta bedeniniz de can bulan bebeğiniz yaklaşık olarak 3 kilo ağırlığında ve 50 cm uzunluğunda olacaktır.


Bebeğiniz, kilo almaya ve yağ depolamaya bütün varlığı ile devam ediyor olacaktır. 38. hafta gebelik ile artık yeni doğan görünümü kazanmış ve dış dünyaya merhaba demek için her haliyle hazır. Bu hafta içinde gerçekleşebilecek doğum ihtimali için nefes alış verişi yapmak yararınıza olacaktır. Anne bedeninde ki miniğin sinir sistemini geliştirecek yapı çalışması sürmekte ve bütünüyle tamamlanmak üzere. Bebeğinizin bütün organları aktif hale gelmiş ve içeride oldukça hareketli tavırlar sergiliyor olacaktır.
Dokunma duyusu oldukça gelişmiş ve sıkı bir şekilde kavrayabiliyor, dünyaya merhaba dediği zaman yaşam mücadelesine yardımcı olacak oranda kabiliyetler kazanmış olacaktır. 
38 hafta gebelik döneminde anne, bedeninizi de doğum eylemi için gerekli bütün çalışmalar devam ediyor ve süt salgısı için mekanizma oluşum gösteriyor olacaktır. Doğumun ardından göğüslerden gelecek, yağ, vitamin ve kolestrum salgısı başlamış ve bebeğin beslenmesine yardımcı olacak süt üretiliyordur. 
Hayat Akışı: Ev halkına yeni katılacak bebek için hazırlıklar yapılmış ve büyük bir bekleyiş hakim olmuştur. Eğer doğumunuz vajinal yol ile gerçekleşecek ise her an doğum yapma kaygısı yaşayabilirsiniz. Bu haftalarda kilo alımlarında artış yaşanmışsa ve ödem oluşmuşsa doğumu beklemeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanız da yarar olacaktır. Göz ile alakalı sorunlar yaşıyorsanız yine vakit geçmeden gebelik boyunca sizi takip eden doktor ile iletişim kurmanız gerekecektir.
Sık İdrara Çıkma: 38 haftalık gebelik dönemi yaşarken tuvalet ziyaretlerinizde artış yaşamanız gayet normaldir. Rahme uygulanan basınç arttıkça sık sık tuvalet ihtiyacı duymanız doğaldır. Özellikle gece uykudan uyandıracak kadar tuvalet ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bu dönemlerde bol sıvı tüketmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca meyve, meyve suyu, su ve süt içmeye ağırlık vermelisiniz. Tuvalet ihtiyacını arttırdığını düşünerek bu tür sıvılardan uzaklaşmaya çalışmamalısınız.
Vajinal Kanama: 38 afta gebelik döneminde vajinal kanma görmek gayet doğaldır ve doğumun yakınlaştığının işaretidir.
Sancılar: 38 hafta gebelikte ufak boyutlarda sancılar yaşayabilirsiniz. Doğum sancısı ile arasındaki farkı anlamanız için sancıların düzenine ve şiddetine dikkat etmelisiniz. Gerçek doğum sancısı daha şiddetli, keskin ve düzen içinde olacaktır. Yalancı doğum sancıları ise, sizi doğum gerçekleşene kadar ziyaret edecek, ancak çok şiddetli boyutlarda olmayacaktır. Rahat bir doğum geçirebilmek için yaptığınız yürüyüşler ve egzersizler yararlı olacak, doğumunuz daha kolay gerçekleşecektir.

Yorumlar