37 Hafta Gebelik

37 hafta gebelik sürecine ulaştınız ve doğumunuza sayılı günler kaldı. Bu hafta bedeninizde ki minik yaklaşık 2900 gram ağırlığında ve ortalama 48 cm uzunluğunda olacaktır.

Google Haberlere Abone ol
37 Hafta Gebelik

37 hafta gebelik sürecine ulaştınız ve doğumunuza sayılı günler kaldı. Bu hafta bedeninizde ki minik yaklaşık 2900 gram ağırlığında ve ortalama 48 cm uzunluğunda olacaktır. Miniğiniz son derece hareketli ve içinize sığmaz hale gelmiştir. Devamlı tekme atarak ve aktif hareketleri ile size zor anlar yaşatabilecektir. Şu an emme yetisini kazandığı için parmağını emiyor ve nefes alabilmek için çalışmalar yapıyor olacak. Minik deha gözlerini kırpabiliyor ve bedeninizde dönme eylemleri ile vakit geçiriyor.

37 hafta gebelik döneminde bedeninizde can bulan minik yavrunun akciğerleri neredeyse tam anlamı ile gelişmiştir. Eğer bu haftalarda sabırsız davranır da dünyaya gelmek isterse herhangi bir müdahaleye gerek duymadan yaşama tutunabilecektir. Eğer doğum için sezaryen planlanmış ise gebeliği takip eden doktor bebeğin ve sizin durumunuza göre sezaryen için gün verecektir. İnanması güç ama bedeninizde ki miniğin saçları var. Ancak şu anki saç rengi doğumdan sonra büyük ihtimalle değişecektir.

37 haftalık gebelikte anne, bebeğiniz bedeninizde doğum için son hazırlıklarını tamamlarken, sizin de bedeniniz doğum için hazırlıklarını tamamlamak üzeredir. Eğer doğum sezaryen ile gerçekleşecek ise siz ve bebeğiniz için en uygun zaman belirlenecektir. Vajinal doğum için bazı gelişmeler ve işaretler açığa çıkacaktır. Ortaya çıkan işaretler ve değişimler ile doğuma hazır olduğunuzu kestirebilir ve zaman kaybı yaşamadan doğum için hastaneye başvurabilirsiniz. Doğumu işaret eden değişimler, suyun gelmesi, hafif kanama ve düzenli sancılar olarak sıralanabilir. Ortaya çıkan sancıların yalancı doğum sancısı mı yoksa gerçek doğum sançış mı olduğunu anlayabilmeniz biraz güç olabilir. Çünkü bu haftalardan itibaren sizi sık sık yoklayacak yalancı doğum sancıları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. İlk gebeliğini yaşayan anne adaylarının bu iki sancıyı birbirinden ayırması oldukça güçtür ve sakin olunması gerekir.

Hayat Akışı: 37 hafta gebelikte büyük ihtimalle ara ara sancılar yaşıyor ve her an doğum gerçekleşecekmiş gibi evham yapıyor olabilirsiniz. Doğum çantanızı günler öncesinden hazırladınız, doğumun nasıl gerçekleşeceğine karar vermiş olmalısınız. Uzun ve meşakkatli bir dönemden sonra yalnızca birkaç haftanız kaldı, bunu bilmek ve doğuma ne kadar yaklaştığınızın farkında olmanız sizi endişelendirebilir. Gebeliğin son haftalarında mümkün olduğunca yalnız kalmamaya özen göstermelisiniz. 37 hafta gebelik sürecine ulaşan ve normal kilolarda gebe kalan anne adayları bu haftaya kadar ortalama 12 kilo kadar alması normal kabul edilmektedir. Ancak daha düşük ya da fazla kilolarda gebe kalmışsanız bu oran değişiklik gösterebilir.

Bacak Krampları: 37 hafta gebelikte bacaklarda oluşan kramplar daha şiddetli bir boyut alabilir. Kalsiyum ve magnezyum eksikliği yaşıyorsanız bu şikayet daha fazla artabilir. Doğum gerçekleşene kadar sağlıklı ve düzenli beslenmeye dikkat edin ve uzun yolculuklardan kaçının.

Yorumlar