36 hafta Gebelik

36 hafta gebelik kontrollere haftalık olarak gitmeniz gereken dönemin başlangıcı olacaktır.

Google Haberlere Abone ol
36 hafta Gebelik

36 hafta gebelik kontrollere haftalık olarak gitmeniz gereken dönemin başlangıcı olacaktır. Doğumunuza 4 haftalık bir sürecin kalması heyecanlanmanıza sebep olacaktır. Duyacağınız ağrılar önemini yitirecek, bebeğinizin heyecanına kapılacaksınız.

36 hafta gebeliklerde anne adayında yaşanan değişiklikler nelerdir?

Bu haftayla birlikte karnınız aşağıya doğru inebilir. Bu sizler için, nefes darlığından, mide yanmasından, kaburga ağrılarından kurtulmak demektir. Bununla birlikte karnınız mesaneye baskı yapacağından sık idrara çıkma sorunu yaşayabilirsiniz. Bebeğiniz artık doğum kanalına girmiştir. Bebeğiniz erken doğsa bile, sorun yaşamadan hayatına devam edebilir. Karnınızın üst bölgesinde hissettiğiniz rahatlamayla, bebeğinizin hareketlerini daha rahat gözlemleyebilirsiniz. Yalancı doğum sancılarınız bu haftada devam edecektir. Bu sancıların şiddeti az olmakla birlikte, düzensiz bir şekilde gelir. Bunları gerçek doğum sancıları ile karıştırmayınız. Doğum sancıları daha düzenli ve ritmik şekilde olmaktadır. Yapılacak NST testi ile bu sancıların doğum sancısı olup, olmadığı anlaşılacaktır. Bağ dokularınızın gevşemesinden ötürü, yürüyüşünüz farklılaşacak bunun sonucunda pelvik ve kalça ağrıları duyacaksınız. Bu hafta vajinal akıntılarda artış yaşanabilir. Bu akıntılar normal olabileceği gibi, kanlıda olabilir. Bunda telaş yapmanıza gerek yok. Rahim ağzı berelendiği için, akıntılar kanlı gelebilir. Karın bölgesindeki kaşıntıları da kremlerle ortadan kaldırabilirsiniz.

36 haftalık gebeliklerde bebeğinizde yaşanan değişiklikler nelerdir?

Bu haftayla birlikte bebeğinizin yağ dokusu arttığı için, kolları ve bacakları boğum boğum bir görüntü vermektedir. Bu dönemde bebeğinizin boyu 46 cm, ağırlığı ise 2,7 kg olmuştur. Artık erken doğum olsa bile, bebeğinizin yaşama şansı oldukça yüksektir. Bebeğinizin baş çevresi ve karın çevresi birbirine eşit hale gelmiştir. Bebeğinizin vücudunda bulunan Lanuga adı verilen tüy oluşumları ve peynire benzeyen tabakanın çoğu yok olmuştur. Bu oluşumları bebeğiniz yutacak ve doğumdan sonraki aşamada çıkaracaktır. Yanakları belirginleşmeye başlayan bebeğinizin buruşuk hali kaybolmaya başlamış, damakları da sertleşmeye başlamıştır. Artık bebeğinizin tüm organları çalışır vaziyete gelmiştir.

Yorumlar