3 Haftalık Gebelik

3. haftalık gebelik, sürecinde yeni can bulacak canlı için döllenme olayı gerçekleşmiş, ailesinin bir parçası olacak şekilde varlığını devam ettirecektir.

Google Haberlere Abone ol
3 Haftalık Gebelik

3. haftalık gebelik, sürecinde yeni can bulacak canlı için döllenme olayı gerçekleşmiş, ailesinin bir parçası olacak şekilde varlığını devam ettirecektir. Hayata merhaba diyebilmek için önünde 37 haftalık bir gelişim süresine ihtiyaç duyacak canlının genetik kodlaması tam olarak gerçekleşmiş olup ileri dönemlerde büyük etki sağlayacaktır.

 Bebeğin cinsiyeti baba tarafından gelecek sperm ile şekil alacaktır. Bir canlının sağlıklı oluşumu için 46 adet kromozoma ihtiyaç duyulacaktır. Kromozomların 23 tanesini anneden, 23 tanesini babadan alacak kodlamada bebeğin cinsiyetini babadan gelecek sperm tanesi belirleyecektir. Yıllardır bilinen yanlış inanışlar cinsiyet tayini kadınlardan kaynaklandığıdır. Ancak bu düşünce tamamen yanlıştır. Anne yumurtası ile birleşen sperm hücresinde bütün kromozomlar X taşıyorsa bebeğin cinsiyeti kız, Kromozomlarda Y kromozomu varsa bebeğin cinsiyeti erkek olacaktır. Anneden gelecek olan kromozomların bütünü X olacak ve bebeğin cinsiyetini babadan gelecek sperm tarafından  belirlenecektir. Döllenme gerçekleştikten sonra zigot bölünmeye başlayacak ve her geçen gün bebeğin hücre sayısı kat kat artacaktır. Bölünme döneminde hücre sayısı 16'ya tamamlandığında zigot rahme doğru ilerlemeye başlayacak ve 4 gün sonunda konumlanması gereken yerde olacaktır. 3. Hafta gebelik döneminde anne adayı gebelik belirtileri yaşamadan hayatına devam ediyor olabilir. Ancak anne karnında büyük bir yapı çalışması çoktan başlamıştır bile. Bu durumdan belki de haberi olmayan anne günlük sıradan yaşantısına devam ediyor olacaktır. Gelecek 2 hafta ile beraber gebeliğin neden olacağı sıkıntılar oluşmaya başlayacak ve göğüslerde artış yaşanan yağ dokusu gerilmelere yol açacaktır. Anne adayı gebeliğin başlangıcında ve devamında ne denli düzenli beslenirse, stresten uzak kalırsa ve rutin doktor kontrollerini ihmal etmez ise hem sağlıklı bir gebelik dönemi hem de sağlıklı bir bebek sahibi olacaktır. Genellikle problemli evlilikler de, kadına ikinci sınıf muamelesi yapılan toplumlarda bu konu büyük bir sıkıntı olmaktadır. Çünkü anne karnında ki bebeğin gelişimi ve sağlığı için rahat ve sağlıklı bir gebelik şarttır. Ruhsal ve fiziki açıdan en verimli dönemlerde gebe kalmak, bebeği iyi bir ortam hazırlamak en önemli ayrıntılardan bir tanesidir. Anne adayının beslenme alışkanlıkları, yaşam kalitesi, ev ve iş ortamı anne karnındaki bebeği etkileyebilecek en önemli faktörlerdir. Bebek için yalnızca anne sevgisi yeterli olmayacak, babanın şefkatine de ihtiyaç duyacaktır. Kokulara Karşı Hassasiyet: 3. hafta gebelik ile beraber kokulara karşı müthiş bir hassasiyet başlayabilir. Bu dönemde gebelik kokulara karşı yaşanan hassasiyet nedeni ile fark edilebilir.  3. Hafta gebelikte ve gebeliğin devamında bağışıklık sisteminin güçsüz kalmaması ve hastalıklara karşı daha dirençli olabilmek için bol C vitamini ağırlıklı beslenmek, düzenli beslenmek ve vücudun ihtiyaç duyduğu bütün gıdalardan günlük almak gerekmektedir. Bebeğin her geçen gün sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için annenin normal dönemlerden daha dikkatli olması ve sağlıklı beslenmeye odaklanması gerekmektedir. Bebek anneden ihtiyaçlarını karşılayacak ve anne gerektiği gibi beslenmez ise bebek güç anlar yaşayabilecektir.

Yorumlar