27 Hafta Gebelik

27 hafta gebelik döneminde mucize yolculuğa devam eden bebeğiniz 900 gr ağırlığında ve 42 cm uzunluğunda olacaktır.

Google Haberlere Abone ol
27 Hafta Gebelik

27 hafta gebelik döneminde mucize yolculuğa devam eden bebeğiniz 900 gr ağırlığında ve 42 cm uzunluğunda olacaktır. Bedeninizde can bulan bebeğiniz için 

27. hafta gebelik dönemi oldukça değerli olacaktır. Çünkü artık bebeğiniz sizin sesinizi tanıyor ve size tepki veriyordur. Onun için şarkılar söyleyerek onu mutlu edebilirsiniz. İçinizde yaşama tutunmaya çalışan bebeğiniz bu hafta vaktini parmağını emerek ve uyuklayarak geçirecektir. Beyni hala gelişmeye tüm hızıyla devam ediyor ve hayatının ilk 3 yılına kadar bu şekilde olacak. Büyük bir gelişme daha, artık akciğerleri tam olması gereken gibi...

Bedeninizde taşıdığınız, onun için farklı sıkıntılar yaşadığınız bebeğiniz, 27 hafta gebelik itibari ile gözlerini açıp kapayabiliyor. Fakat göz hareketleri tamamen kontrolsüz gerçekleşiyor. Doktor kontrolünde doktorunun bebeğinizin olması gerekenden daha zayıf olduğunu söylerse kaygılanmayın. Doktorun size önereceği beslenme programına uyarak bebeğinizin gelişimine ve kilo almasına yardımcı olun. Bu sayede aradaki açığı rahatlıkla kapatabilirsiniz. Beslenme programınıza dikkat ettiğiniz sürece bedeninizde ki bebeğiniz ideal kilosuna ulaşacak, sizde bu beslenme programına uyarak fazla kilo almaktan kurtulacaksınız.

Anne bedeninde yaşam mücadelesi veren bebeğin göz yapısı 22. hafta gebeliğe kadar kapalı ve çukur bir görünümde olur. Sizin 22. haftayı normal şartlarda atlatmanız ile bebeğinizin gözleri de olması gereken yere ulaştı ve ışığa karşı daha hassas. Bebeğiniz ışığı gözlerinin arkasında bulunan retina sayesinde hissediyor. şayet bebeğiniz göz sağlı ile alakalı bir problem yaşıyorsa bu hafta ya da gelecek haftalarda gerçekleşecek muayene ile bu sorun tespit edilebilir.

Her geçen gün biraz daha büyüyen bebeğiniz bu hafta karnınızın içinde daha aktif bir şekilde hareket etmeye başlayacaktır. Eğer bebeğiniz henüz fazla hareketli değilse paniklemeyin, her bebek aynı şekilde olacak diye bir şart yok. Siz sadece bebeğinizin hareketlerini düzenli bir şekilde takip etmeye devam edin. Gün içinde bebeğinizin hareketlerinde yavaşlama ya da hiç kıpırdama olmamışsa mutlaka doktorunuz ile iletişim kurun.

27 haftalık gebelik döneminde anne, rahminiz her geçen gün büyüyor ve size zor anlar yaşatıyor olmalı. Bu sorun sizde nefes darlığı gibi sıkıntılar yaratabilir. Akciğerleriniz de eğer tam olarak bir şişme olmamışsa nefes darlığı problemine yol açabilir. Nefes problemi nedeniyle uyku problemi yaşamanız muhtemel sıkıntılardandır. Ancak yastık sayınızı artırırsanız bu sayede bir rahatlama sağlayabilirsiniz. Göbek deliğiniz de dışarı fırlamış olabilir. Dar bir kıyafet giydiğinizde göbek deliğinizi dışarıdan fark edebilirsiniz. Ama sıkıntıya gerek yok, doğumun ardından gebelik döneminde ortaya çıkan birçok sıkıntı gibi göbek deliğiniz de normale dönecektir.

Doğum Öncesi Belirtiler;

Kasılmalar: Eğer yaşadığınız kasılmalar sık aralıklarla ve düzenli bir şekilde seyrediyorsa doktorunuz ile hemen iletişime geçmelisiniz. Kasılmalarınız düzensiz olarak seyrediyorsa endişelenmenize gerek yok, bu kasılmalar gebeliğin neden olduğu etkenlerdendir.

Sık Tuvalete Çıkma: Bebeğiniz büyüdükçe aşağı doğru daha fazla baskıya neden olacak ve siz de sık sık tuvalet ihtiyacı hissedeceksiniz. Tuvalet ihtiyacını her hissettiğiniz de gidermelisiniz.

Göbek Çizgisi: 27 Haftalık gebelik döneminde göbeğinizin altında bulunan çizgi iyice açığa çıkmıştır. Normalde o çizgi hep vardır, gebelik hormonlarının etkisi ile kalınlaşmış ve rengi koyulaşarak belirgin bir hal almıştır.

Yorumlar