25 Hafta Gebelik

25 haftalık gebelik döneminde, bebeğiniz ortalama 650 gram ağırlığında ve 35 cm uzunluğunda olacaktır.

Google Haberlere Abone ol
25 Hafta Gebelik

25 haftalık gebelik döneminde, bebeğiniz ortalama 650 gram ağırlığında ve 35 cm uzunluğunda olacaktır. Bedeninizde bulunan bebek fazla hızlı olmasa da yağ depolamaya başlamış durumda. Buruşuk olan cildi yağ depolandıkça pürüzsüz bir hal alacak. Artık yüz hatları yeni doğan bebeklerin yüzünü andırıyor. 25 hafta gebelik dönemi ile vücudu fazlaca tüy üretmeye başladı. Bedeninizdeki miniğin deri altı kan ile dolmaya başladı ve akciğerleri nefes egzersizleri yapıyor.

25 hafta gebelik döneminde bebeğin ciğerleri hala hazır değil. Fakat surfactant gelişmeye başladı ve bebeğinize doğduktan sonra gelişebilmesi için oldukça faydalı olacak. Nefes telleri henüz bağıracağı günler için hazırlık aşamasında, öte yandan nefes alışverişi için burun delikleri açılmaya başladı bile.

25 hafta gebelik döneminde anne; şayet gebelik sürecine girmeden önce basur sorunu ile karşı karşıya kaldıysanız eyvah! Basur bu haftalarda tekrar açığa çıkabilir. Büyük ihtimalle hemoroit bu aralar sizi yoklayacak ve çok acı çekmenize yol açacaktır. Çoğu gebe bu dönemlerde rektum kanallarında kaşıntı ve şişme yaşayabilir. Bu soruna neden olan en büyük faktör, uterusun çok baskı yapması ve bölgeye gerçekleşen fazla kan akışıdır. Bu durum sizi oldukça rahatsız edecektir. Açığa çıkan rahatsızlık vücudunuz için herhangi bir zarar vermez, ancak fazla acı hissine neden olabilir. Basur sorununuzu hafifletmek için beslenmenize dikkat etmeli ve kabızlığa yol açabilecek gıdalardan uzak durmalısınız. Ayrıca kendinize yardımcı olabilmek için yürüyüşler ve pelvic egzersizleri uygulamanız gerekebilir. Şayet imkanınız varsa gebelik için eğitim programlarına katılmalı ve tüm imkanlardan yararlanmalısınız. Bu sizin daha konforlu bir gebelik geçirmenize yardımcı olacaktır.

Hayat: Saçlarınız oldukça gür ve daha çabuk uzuyor olabilir. 25 hafta gebelikte bebek kıllanmaya başladı ve bu durumdan sizde nasibinizi alıyorsunuz. İstenmeyen bölgelerinizde açığa çıkan tüyler canınızı sıkabilir. Ancak üzülmeye gerek yok, çünkü doğumdan sonra normale dönecektir.

Mide Yanması Ve Hazımsızlık: Mide asitleri ağzınızda kötü bir tat bırakabilir. Bu kötü tadı ağzınızda hissetmek istemiyorsanız yemeklerin arkasından uzanmamaya çalışın. Ne kadar dik oturursanız sorunu o kadar hafif atlatabilirsiniz. Çoğu gebe mide yanması için tıbbi yardıma başvurmakta ve reçete edilen ilaçlarla oluşabilecek asitleri engellemektedir. Ancak bu tür müdahaleler mutlaka doktor gözetiminde olmalıdır.

Horlama: Gebelikten öncede horlama sorunu yaşayan kadınlarda bu dönem horlama iyice artabilir. Mukoza zarına kadar kan akışı artmakta ve burun tıkanıklığına yol açmaktadır. Bu nedenle burunda şişlik yaşanabilir. Horlamayı hafifletmek için daha az yorulmalı, yastık sayınızı arttırmalı ve bulunduğunuz odayı mümkün olduğunca havalandırmalısınız.

Varis Damarları: 25 hafta gebelik ve devamında gebelik nedeni ile artan kan akışı bütün damarlara baskı uygulayacak ve ciltte değişimler yaşanacaktır. Muhtemel bu durumdan en çok bacak ve ayaklar etkilenecektir. Artan kilo ile beraber varis damarları açığa çıkacak ve oldukça güç anlar yaşanacaktır. Vücudu saran kıyafetler yerine rahat kıyafetler tercih ederek kan dolaşımına yardımcı olabilirsiniz.

Cilt Ve Tırnaklarda Değişim: Tırnaklarınız özellikle 25 hafta gebelik dönemi ile beraber daha çabuk uzuyor ve eskisinden daha kırılgan olabilir. Ancak diğer bütün gebeliğe bağlı gerçekleşen belirtiler gibi bu da geçici bir durumdur ve doğumdan sonra normale dönecektir.

Yorumlar