2 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 2. Haftasında bebek; Döllenmiş olan yumurta bebek oluşumu için gelişimini devam ettiriyor olacaktır.

Google Haberlere Abone ol
2 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 2. Haftasında bebek; Döllenmiş olan yumurta bebek oluşumu için gelişimini devam ettiriyor olacaktır. İkinci haftanın sonunda östrojen hormonu değişime başlayacak ve yumurtanın ulaşacağı tabaka gebeliğe hazır şekilde kalınlaşmaya başlayacaktır. Bu esnada bu bölgede hafif kanlanma olayı yaşanabilecektir. Kalınlaşan anne rahmi embriyonun anne rahmine daha kolay tutunmasına destek verecektir.

Gebeliğin 2. haftasının sonunda gelişmiş olan yumurta çatlar ve yumurtalıktan dışarıya atılır. Bu olay yumurtlama olayıdır. Her regli döneminde sağlıklı kadınlarda yalnızca bir yumurta üretimi gerçekleşir ve çatlar. Çoğul gebeliklerde bu durum biraz daha farklıdır. Tek bir tane yumurta değil birden çok yumurta atılmaktadır. Birden fazla yumurtanın döllenme olayı gerçekleşirse çoğul gebelik meydana gelecektir.

Gebeliğin 2. Haftasında anne; Gebeliğinin ikinci haftasını yaşayan anne için hayat sıradan, farksız ve gebeliği fark etmeden geçiyor olacaktır. Şayet tüp bebek tedavisi yapılmış ise anne rahmine enjekte edilen bebek tutunmuş mu, gebelik var mı diye 12. Gün test yapılacak ve gebelik bilgisi alınabilecektir. Sıradan meydana gelen gebeliklerde anne bu erken dönemde gebeliğini fark etmeyecek ve test yapma ihtiyacı hissetmeyecektir.

Gebelik planlaması yapılarak gebeliğe adım atılırsa bu süreç çok daha sağlıklı geçecektir. Alınan ilaçlar gözden geçirilecek ve erken dönem de fetüs için zararlı maddelerden uzak kalınacaktır. İçilecek folik asit ilaçları anne- bebek için faydalı olacak, vücutta gebeliğe hazırlanmak için uygun zemin oluşturulacaktır.

Gebeliğin ikinci haftasında annede sosyal değişim:

2. hafta gebelikte anne standart hayat şartlarını yaşamaya devam edecektir. Döllenme olayını fark etmeyecek ve adet gecikmesi yaşayana kadar gebe olduğunu anlamayacaktır. Gebeliğe ait ilk sinyaller adet gecikmesi, göğüs gerginlikleri ve kokuya karşı farklı yaklaşımlar olabilecektir…

Gebelik ve kötü alışkanlıklar:

Gebelik dönemi ve planlama sürecinde anneler, babalardan daha çok hassas olmak durumundadırlar. Babanın aktif kötü hayatı üreme sistemini etkileyecektir. Ancak annenin kötü yaşam koşuları her daim bebeği daha çok etkileyecektir. Üreme sistemi, gebelik dönemi, doğum zamanı, süt verme döneminin de içerisinde yer alacağı uzun soluklu bir süreçtir. Alkol ve sigara gibi zararlı maddelere bağımlılık söz konusu ise uzman hekimlerle görüşerek bu konu için destek alınmalıdır. Her beden için uzman doktor ayrı bir program oluşturabilecek ve kişilere yardımcı olabilecektir.

Gebelik ve cinsel yaşam; 2. Gebelik haftasını yaşayan anne, henüz bebeğinin varlığını bilmemekte normal hayatını sürdürmektedir. Cinsel birleşim süreci devam ediyor olacak ve bebek bu durumdan etkilenmeyecektir. Sperm hücresi yumurta hücresi ile buluştuğu vakit koşulların uygunluğu döllenmeye izin vermiş ve yumurta çevresi kalınlaşmıştır. Bu hücre içerisinde bölünme meydana gelerek yumak görüntüsüne ulaşmıştır. Bu arada yaşanan cinsel birleşmeler her hangi riskli bir durum yoksa oluşumu etkilemeyecek ve her şey yolunda devam edecektir. Çok az bir grup vardır ki gebeliği boyunca cinsel hayat yasaklanmaktadır…

2. hafta gebelik dönemi henüz gebelik için erken bir dönem olduğu için gebelikten haberi olmayan anne adayları bazı nedenlerden dolayı bir takım ilaçlar kullanabilmektedir. Ancak 2. Hafta gebelikte ve daha sonra kullanılan ilaçlar bebek için sıkıntı yaratabilir. Bebeğin anne rahmine tutunmasını, tutunsa bile yerleşebilmesini ve sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle gebelik planlı bir şekilde gerçekleşmiş ve beklenen bir durum ise tüketilen ilaç grubuna dikkat edilmelidir. Genel sağlık durumunda problem olan kişiler gebelik başladığı an itibari ile düzenli doktor kontrolüne katılmalıdır. Gebelik bir kadın için son derece özel bir dönemdir ve bu dönemde annenin bebeği için çok öz verili davranması gerekecektir.

Yorumlar