1 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 1. Haftasında henüz gebelik diyebilmek için bahsedilebilecek bir yapı yoktur.

Google Haberlere Abone ol
1 Haftalık Gebelik

Gebeliğin 1. Haftasında henüz gebelik diyebilmek için bahsedilebilecek bir yapı yoktur. Gebe kalabilmek evli bir bayanın en farklı isteğidir. Önceki dönem ve sonraki dönemde keskin bir viraj olacak bu konu için endişeler, istekler değişik beklentiler olabilir. Bir an önce gebe kalabilmek, gebeliğin sağlıklı geçmesi ve en iyi kadın doğum uzmanı ile iletişime geçebilmek için titiz düşünceler başlayarak, o andan itibaren iki kişi olmanın sorumluluğu başlamaktadır. Bu karar verildikten sonra korunmasız ilişki başlayarak, hayat tarzı gözden geçirilir. Kötü alışkanlıkların üzeri çizilir, stres faktörleri azaltılır ve iyi yaşam koşulları sağlanmaya çalışılır…

Gebeliğe karar verilmişken kadın doğum uzmanı ile iletişime geçip rutin kan tahlilleri yapılması düşünülebilir. Dişler, kemik yapısı, kan grubu, hemoglobin miktarı gibi ayrıntılar gözden geçerse kişi daha sağlıklı gebeliğe adım atabilecektir. Başlanacak olan folik asit ile vücut onarılacak ve bebeğe yataklık yapacak beden daha sağlıklı hale gelebilecektir.

1 haftalık gebelik çiftler tarafından bilinmeden ilerleyecek süreçleri kapsayacaktır. Şayet tüp bebek gibi bir tedavi şekli ile gebe kalınmamış, normal şartlarda gebe kalınıyorsa 1. hafta gebelik farkında olmadan ilerleyecektir.

Sağlıklı insanların gebe kalabilmeleri için baba adayından iyi kalite sperme, anne adayında iyi kalite yumurta hücresine ve bu yumurta hücresi ile buluşmanın sağlanabilmesi içinde geçirgen tüp kanallarına ihtiyaç olacaktır. Bu sayede 1 haftalık gebelikten söz edebilmek mümkündür. Tek bir tane baba spermi anne yumurta hücresi ile buluştuktan sonra hızla bölünme başlayacak dört haftaya kadar yaşanacak regli gecikmesi ile varlığını aileye bildirecektir. Buluşmanın gerçekleştiği noktada yumurta dış çeperi kalınlaşarak başka spermlerin girmesini engelleyecektir. Döllenen yumurta embriyoya dönüşecek ve tüm hayati, fiziksel, yaşamsal özelliklerine bu genetik kodlama anında kavuşacaktır. İlk günden itibaren anne- baba kromozomları yeni bebeğin oluşumunun şifresi olacak ve hayat boyu tüm özellikler bu günde saklı olacaktır. Çevresel faktörlerle bir takım yenilikler kazanacak olan yeni bebek için cinsiyet tayini, kime benzeyeceği gibi fiziksel özellikleri o noktada bebeğe nüfus edecektir.

Gebeliğin birinci haftasında bebek:

Bebek diyebilmek için oldukça erkendir. Yumurta hücresine ulaşan bir sperm tanesi ve döllenmiş yumurta olarak değerlendirilebilinir. Sonrasında diğer haftada yolculuk başlayacak ve döllenmiş yumurta anne rahmine doğru kayıp gidecektir. Bu mucize olayın başlangıç haftasında köklü, büyük değişimin ilk adımı atılmış ve doğaya gelecek yeni canlının ilk harfi oluşmuştur.

Gebeliğin birinci haftasında anne:

1 haftalık gebelikte anne için rutin hayat devam edecektir. Varlığının farkında olmadığı bir bebeğe hayat vermeye çalışan bedeni henüz değişim sürecine girmemiş olacaktır. İçeride koşullar büyük oranda değişmişken dış dünyaya yansıyan bir başlangıç henüz bulunmamaktadır. Hamilelik hormonu salgısı ve adet gecikme dönemi çakışacak, anne adayı bu dönemde gebeliğini öğrenebilecektir. Gebeliğin varlığı kabul görüldükten sonra büyük değişim süreci hızla devam edecektir.

1 haftalık gebelik sürecine girildiği andan itibaren anne adayının kötü alışkanlıkları varsa uzak kalmalıdır. Özellikle alkol, sigara gibi alışkanlıklara karşı çözüm yolları aranmalı ve bu zararlı alışkanlıklardan hem kaliteli bir gebelik, hem de anne karnındaki bebeğin sağlığı için vazgeçilmelidir.

1 hafta gebelik itibari ile gebelik tamamlana kadar birçok problem yaşanabilir. Uyku bozuklukları, sık sık idrara çıkma, mide bulantısı, ağrı ve en müthişi içerideki minikten gelen tekmeler bu zorlu süreci özelleştiren en önemli anlar olacaktır.

Yorumlar