Türkiye, Somali'deki saldırıyı kınadı

Türkiye, Somali'de 11 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını kınadı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Somali'deki saldırıyı kınadı
Türkiye, Somali'de dün bir otele bomba yüklü araçla düzenlenen ve 11 kişinin ölmesine yol açan terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Somali'de ülkenin üst düzey devlet görevlilerinin, milletvekillerinin ve diplomatların da konakladığı bir otele bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlendiği hatırlatılarak "İlk belirlemelere göre 10’dan fazla kişinin hayatını kaybetmesine, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan terör saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz." ifadesi kullanıldı.
Saldırının, Somali’de sürdürülen barış, istikrar ve kalkınma çabalarını yıldırma hedefini taşıdığının açıkça ortada olduğu vurgulanan açıklamada, Türkiye'nin, dost ve kardeş Somali halkının barış ve istikrara kavuşması için her türlü desteği vermeye kararlılıkla devam edeceğinin altı çizildi.

Başkent Mogadişu'daki Mekke-i Mukerreme Caddesi'nde hükümet yetkililerinin kaldığı Ambassador Otel'e dün bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti.

Bir intihar eylemcisinin kullandığı aracı otelin girişinde patlatması sonucu ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. Olayın ardından silahlı bir grubun binaya girerek bazı müşterileri rehin aldığı, saldırganlar ile güvenlik görevlileri arasında çatışma çıktığı bildirilmişti.

Yorumlar