Tunus'ta eski Cumhurbaşkanı Merzuki'ye basın engeli

Eski Cumhurbaşkanı ve Tunus İrade Hareketi Başkanı Merzuki: "Teorik olarak demokrasiye mahkum olan Tunus'ta, fikir özgürlüklerini şiddetle bastıran rejime karşı gerçekleşen devrimle başa gelmiş eski Cumhurbaşkanı olarak ülkenin sorunlarına ilişkin düşüncelerimi dile getirmemin engellenmesine inanamıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Tunus'ta eski Cumhurbaşkanı Merzuki'ye basın engeli
Tunus eski Cumhurbaşkanı ve Tunus İrade Hareketi Başkanı Muhammed Munsif Merzuki, siyasi baskılar dolayısıyla yerel "Kanal 9" televizyonuna verdiği röportajın yayınlanmasının engellendiğini belirtti.

Merzuki, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Kanal 9 televizyonunun cumartesi günü kendisi ile gerçekleştirdiği bir buçuk saatlik röportajın yayınlanmasını beklerken, söz konusu konuşmanın yayına verilmemesi için birkaç yerden baskıların oluşturulduğu haberini aldığını aktardı.

Kendisine yönelik siyasi baskıların kaynağına ilişkin bilgi vermeyen Merzuki, "Teorik olarak demokrasiye mahkum olan Tunus'ta, fikir özgürlüklerini şiddetle bastıran rejime karşı gerçekleşen devrimle başa gelmiş eski Cumhurbaşkanı olarak ülkenin sorunlarına ilişkin düşüncelerimi dile getirmemin engellenmesine inanamıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada Tunus İrade Hareketi Genel Sekreteri Adnan Mansur da Facebook hesabındaki açıklamasında, "Beceriksizliklerini gizlemek amacıyla basını hedef alan Kartaca Sarayı (Cumhurbaşkanlığı) ve el-Kasbe Sarayı (Başbakanlık), Dr. Merzuki'nin basına çıkmaması için var olan güçlerini kullanarak her türlü iğrenç tiranlığa başvuruyorlar." ifadelerini kullandı.
Konuya ilişkin Tunus resmi makamları veya Kanal 9 televizyonundan bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar