Sirac'dan çatışmaları sonlandırmaya davet

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Sirac ülkedeki tüm taraflara çatışmaları sonlandırmak için toplantı çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Sirac'dan çatışmaları sonlandırmaya davet
Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Sirac, ülkedeki çatışmaları sonlandıracak konuların ele alınması için tüm tarafları toplantıya davet etti.

Sirac'a bağlı basın ofisi tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabı üzerinden yayımlanan açıklamasında, "Tüm tarafları tahrik edici eylemlere son vermeye, siyasi anlaşmanın uygulanabilirliğinin arttırılması amacıyla ülkedeki çatışmaların sonlandırılması ve krizden çıkılması konusundaki mekanizmanın ve konuların ele alınması için bir masa etrafında toplanmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Tüm Libyalıların ülkelerindeki barışı ve toprak bütünlüğünü tehdit eden dışarıdan bir askeri müdahaleye karşı olduklarını vurgulayan Sirac, "Libyalı bir grubun liderliğini yapmayı bölgesel, ideolojik ve siyasi çıkarlar için başka bir Libyalı gruba karşı savaşı devreye sokmayı kabul etmeyeceğim." ifadelerine yer verdi.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi (TM) yanlısı askeri birlikler, pazar günü, ülkenin kuzeydoğusundaki Petrol Hilali olarak adlandırılan bölgede bulunan Sidra, Brega ile Ra's el-Unuf petrol limanlarının ele geçirildiğini, Ecdebiye'nin doğusundaki Ez-Zuveytiye Limanı çevresinde ise çatışmaların devam ettiğini açıklamıştı. Türkiye başta olmak üzere Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, ABD ve İngiltere, Tobruk güçlerini "şartsız" geri çekilmeye çağırmıştı.

Uluslararası meşruiyete sahip UMH Başkanlık Konseyi de saldırının silahlı yabancı gruplar, meşruiyete karşı çıkan güçler ile paralı askerler tarafından gerçekleştirildiğini belirtmişti.
Başkanlık Konseyi, geçtiğimiz temmuz ayında Petrol Tesisleri Muhafızları ile Petrol Hilali bölgesindeki limanların açılması ve ihracatın yeniden başlaması için hazırlıklar yapılması konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

 

Yorumlar