Nijerya'da Boko Haram uyarısı

Ordudan sızdırılan bilgi notunda örgütün eylem hazırlığında olduğu belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Nijerya'da Boko Haram uyarısı
Nijerya'da Boko Haram'ın geniş çaplı terör saldırıları planladığı uyarısında bulunuldu.

Merkezi New York'ta bulunan ve internet üzerinden yayın yapan Sahara Reporters ajansının haberine göre, Nijerya ordusundan sızdırılan bilgi notunda, örgütün yakın zamanda tüm ülkede hükümeti hedef alan geniş çaplı terör eylemleri düzenleyebileceği belirtildi.

Haberde, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Tukur Buratai adına Albay S. Süleyman'ın imzasını taşıyan 5 Ağustos tarihli notta, saldırıların hedefinde sadece karakol, cezaevi, okul ve marketlerin olmadığının görüldüğü kaydedildi.

Teröristlerin Abuja, Kano, Kebbi ve Sokoto eyaletlerinde karakollara, Adamawa'da da cezaevlerine saldırı planladığına işaret edilen bildiride, Boko Haram'ın bu hain saldırılarının önüne geçebilmek için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün, lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'dan itibaren düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 17 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Örgütün eylemleri, yaklaşık iki milyon Nijeryalıyı kendi ülkelerinde mülteci konumuna düşürdü.

Yorumlar