Güney Sudan'da hükümete uzlaşma komisyonu çağrısı

Güney Sudan Barış ve Uzlaşı Komitesi, hükümete Milli Barış ve Uzlaşı Komisyonunu bir an önce kurma çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Güney Sudan'da hükümete uzlaşma komisyonu çağrısı
Güney Sudan Barış ve Uzlaşı Komitesi, geçici hükümete, geçen yıl hükümet ile muhalifler arasında imzalanan barış anlaşmasında yer alan Milli Barış ve Uzlaşı Komisyonunu bir an önce kurması çağrısında bulundu.

Komiteden yapılan yazılı açıklamada, geçici hükümete, "ülkede diyalogla gelen barış atmosferine katkı sağlamak ve toplumun tüm kesimleri nezdinde güveni tesis etmek için 17 Ağustos 2015'te hükümet ile muhalifler arasında imzalanan barış anlaşmasında yer alan Milli Barış ve Uzlaşı Komisyonunu bir an önce kurması" çağrısı yapıldı.

Açıklamada, siyasi liderlerin kendi aralarında barışı tesis etmesinin ardından toplumun bölünmüş kesimlerini de birleştirmek için komisyonun kurulmasının hızlandırılması gerektiği belirtildi.
Vatandaşlara da, aralarında diyalog kültürünü tesis etme, anlaşmazlıkların çözümünde şiddet ve nefret söylemlerinden kaçınma çağrısında bulunulan açıklamada, komitenin Güney Sudan topraklarında tamamıyla barış ve uzlaşının tesis edilmesi için çalışmayı sürdüreceği kaydedildi.

Güney Sudan'da 28 Nisan'da, 17 Ağustos 2015'te hükümet ile muhalifler arasında imzalanan barış anlaşmasının uygulanması çerçevesinde mevcut hükümet feshedilerek geçici hükümet kurulmuştu.
Söz konusu anlaşma, ayrıca uzun süren savaşın ardında bıraktığı sosyal ve psikolojik etkilerin giderilmesi için 30 aylık geçici hükümet döneminde çalışmalar yapacak Milli Barış ve Uzlaşı Komisyonunun kurulmasını öngörüyor.

Yorumlar