Filipinler'de bombalı saldırı: 4 ölü, 2 yaralı

Filipinler'in güneyinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de bombalı saldırı: 4 ölü, 2 yaralı

Filipinler ordusundan yapılan açıklamada, Maguindanao bölgesindeki Salbu köyünde yol kenarına yerleştirilen bombanın bir aracın geçişi sırasında infilak ettiği, hayatını kaybedenler arasında Datu Salibo belediyesi mali işler sorumlusu Ken Ken Macabangen ve oğlunun da bulunduğu, yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken emniyet yetkilileri, patlamadan kısa bir süre önce bölgede askerlerle Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları (BİÖS) militanları arasında çatışma çıktığını, bombanın da militanlar tarafından bölgeye desteğe gelebilecek takviye ekipleri hedef alarak yerleştirilmiş olabileceğini belirtti.

Filipinler'de yaklaşık 40 yıl süren ve 120 bin kişinin ölümüne neden olan ayrılıkçı hareketin ardından taraflar arasında 27 Mart 2014'te Müslümanların çoğunlukta olduğu Mindanao’ya özerklik veren Bangsamoro Barış Anlaşması imzalanmıştı. Anlaşmanın imzalanmasıyla, bölgeye kalıcı barış getirmesi öngörülen Bangsamoro Temel Yasası'nın nihai taslağı eylül ayında Filipinler Kongresi'ne sunulmuş fakat onaylanmamıştı.

Kuruculuğunu Umbra Kato'nun yaptığı BİÖS, 2008 yılında Mindanao'da saldırılar düzenlemeye başladı. BİÖS, Filipinler hükümeti ile barış anlaşması imzalayan Moro İslami Kurtuluş Cephesi'nden (MİKC) ayrı hareket ediyor ve barış sürecini baltalamayı amaçlıyor.

Yorumlar