Etiyopya'da katliam: 170 ölü

Etiyopya'nın Güney Sudan sınırındaki bölgeden sızan silahlı gruplar katliam yaptılar. 170 kişinin öldüğü katliamda, evler yakıldı, hayvanlar telef edildi

Google Haberlere Abone ol
Etiyopya'da katliam: 170 ölü

Afrika'nın Etiyopya ülkesinde vahşi bir katliam yaşandı. Komşu ülkeden sızan silahlı gruplar insanları öldür, evleri ateşe verdi, hayvanları telef etti.

Konuyla ilgili Etiyopya hükümetinden yapılan açıklamada, silahlı bir grubun Güney Sudan sınırındaki Gambela bölgesinde düzenlediği saldırıda 170 kişinin öldüğü belirtildi. 

Etiyopya Enformasyon Ofisi'nin yaptığı yazılı açıklamada, Güney Sudan'dan ülkeye dün sızan silahlı bir grubun Gambela bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıda 170 kişinin öldüğü, Etiyopya ordusuna ait birliklerin müdahalesi sonucu saldırganlardan 60'ının da etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Bölgedeki sivil halkın evlerinin yakıldığı ve hayvanların telef edildiği saldırı için "insanlık dışı" ve "menfur" tanımlaması yapıldı.

Komşu ülke Güney Sudan sınırında yer alan Gambela bölgesinde Güney Sudanlı binlerce mültecinin barındığı 4 kamp bulunuyor.

Yorumlar