Almanya'da tamirci Gana'da kral

Almanya'da tamircilik yaparak yaşayan Gana'nın geleneksel ewe etnik insanlarının kralı, Skype üzeriden halkını yönetmeye devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da tamirci Gana'da kral

Almanya'da tamircilik yaparak geçinen Afrika kralı, ülkesini yıllardır Skype üzerinden yönetmeye devam ediyor.

Almanya'da tam zamanlı tamirci Afrika'da yarı zamanlı kral olarak çalışan Céphas Bansah, 2 milyondan fazla Gana ve Togol halkını internet üzerinden yönetiyor.

Gana'da büyüyen ve kral seçilmeden önce 1970 yılında öğrenci değişim programı ile Almanya'ya yerleşen 67 yaşındaki Bansah, 2000 yılında Alman vatandaşı Gabriel ile evlendi. 1987 yılında kendisine gelen bir fax ile kral ilan edildiğini öğrendi. Yılda sekiz kez krallığını ziyarete giden kral, halkının yanında değil de Almanya'da yaşamaya devam etmesinin halkına daha çok fayda sağlayacağını söylüyor.


Kral rolüyle, halkının yaşadığı bölgeye okullar inşa etmek de dahil olmak üzere bir dizi yardım projesinde çalışıyor ve halen bir kadın hapishanesi inşa etmek için para topluyor. Hohoe halkı için Almanya'da kalmasının daha faydalı olacağını ve halkına daha çok yardım toplayacağını düşünüyor.

Yardım projelerine finansman sağlamak için Céphas, kendisi asla alkol almadığı halde Akosombo adında kendi birasını üreterek satıyor. Garaj duvarında yönettiği Gana'daki halkının bölgesine inşa etmek istediği okul için yardım isteyen bir tanıtım posteri bulunuyor.

Gana şu an demokratik bir yönetim ile yönetiliyor olsa da geleneksel toplular için kral önemini hala koruyor. Bansah'ın krallığı, Togo sınırındaki Doğu Gana'daki 300.000 etnik Ewe insanından oluşuyor.

Yorumlar