12 milyon Afrikalı evinden olmuş durumda

Afrika kıtasında şu an itibariyle 12 milyon insan evinden barkında uzaklaşarak mülteci durumuna düşmüş durumda

Google Haberlere Abone ol
12 milyon Afrikalı evinden olmuş durumda
Uluslararası Kızılhaç Örgütü, Afrika kıtasında sığınmacı sayısının 12 milyona ulaştığını açıkladı.

Kızılhaç Komitesi Başkanı Peter Maurer, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen basın toplantısında, Afrika kıtasındaki iç göçlerin temel nedeninin bölgedeki silahlı çatışmalar olduğunu bildirdi.

Maurer, Afrika'daki sığınmacı sayısının 12 milyona ulaştığı bilgisini paylaştı.

İç sığınmacıların korunması için Afrika Birliği anlaşmasının (Kampala) uygulanmasının önündeki engellere ilişkin raporu, Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyine sunduğunu aktaran Maurer, sığınmacıların şiddete maruz kaldığı ve haklarının ihlal edildiğini belirtti.

Maurer, Afrika ülkelerine, sığınmacıların haklarının korunması ve Kampala Anlaşması'nın maddelerinin uygulanması konusunda çağrıda bulundu.

Afrika ülkeleri hükümetlerinin, sığınmacıların haklarının korunmasına ilişkin kararlara destek vermesi gerektiğini dile getiren Maurer, bu konuda Etiyopya ve Mali'nin önemine dikkati çekti.

Söz konusu iki ülkenin bu konuda örnek olduğunu belirten Maurer, Mali'de sığınmacılar için mobil okul kurulduğunu, Etiyopya'da ise resmi kimliğe sahip olmamalarına rağmen sığınmacı çocuklara okullara kayıt yaptırma ve çalışma haklarının tanındığını sözlerine ekledi.

Yorumlar

ihsan bu sömürgeci katil soykırımcı AVRUPANIN eseri Allah belalarını versin zalim bunlar