PKK'dan korucubaşına suikast

PKK'lı teröristler Adıyaman'da korucubaşını, pusu kurarak, şehit etti

Google Haberlere Abone ol
PKK'dan korucubaşına suikast
Adıyaman Valisi Abdullah Erin, terör örgütü PKK mensuplarının bir köy korucusunu şehit ettiğini bildirdi.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Çamlıca köyüne 4-5 kişilik grupla gelen teröristler, korucubaşı Yusuf Sönmez'e uzun namlulu silahla ateş ederek, ağır yaraladı. Ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Sönmez, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.
Köydeki diğer korucuların ve jandarma ekibinin karşılık vermesi üzerine kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Olayın ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Adıyaman Valisi Erin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Terör örgütü PKK mensupları, Çamlıca köyünde saat 21.55 sıralarında alçakça bir eylemde bulundular, korucubaşı Yusuf Sönmez'i şehit ettiler." dedi.
Alınan ilk bilgiye göre, korucubaşı Sönmez'in evinin bulunduğu alana gelen teröristlerin burada Sönmez'in oğluyla karşılaştığını ifade eden Erin, "Şehidimiz, gelip oğlunu evine gönderiyor, sonra silah sesleri duyuluyor. Köydeki diğer korucular silah sesleri üzerine anında karşılık veriyor. Şu anda oraya sevk edilen timler ve polis özel harekat ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Şehidimizin kanını yerde bırakmayacaklar. Hainleri buluncaya kadar operasyona devam edecekler." diye konuştu.

Yorumlar