Adıyaman'da nöbet devam ediyor

Adıyaman Valisi Erin:"Bu olgunluk, duruş, ileri görüşlülük ve feraset olduğu sürece bu ve benzeri, topluma, devlete ve Cumhuriyet'e yönelik hiçbir teşebbüsün başarılı olmayacağını hep birlikte göreceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Adıyaman'da nöbet devam ediyor
Adıyaman Valisi Abdullah Erin, "Bu olgunluk, duruş, ileri görüşlülük ve feraset olduğu sürece bu ve benzeri, topluma, devlete ve Cumhuriyet'e yönelik hiçbir teşebbüsün başarılı olmayacağını hep birlikte göreceğiz." dedi. Vali Erin, AA muhabirine, 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Adıyaman halkının Türkiye'nin dört bir tarafında bütün illerde olduğu gibi tam bir şanlı direniş sergilediğini belirterek Adıyaman halkına ve Türkiye'deki bütün vatandaşlara teşekkür etti.

Adıyaman'ın her zaman devletin ve doğrunun yanında bir il olduğunu ifade eden Erin, şöyle konuştu:
"Adıyaman, 15 Temmuz'daki bu ihanet teşebbüsünü çok hızlı bir şekilde reaksiyon gösterebilen en başta gelen illerimizden bir tanesi. 15 Temmuz akşamı saat 22.30 da olayın duyulduğu andan itibaren insanlarımız valiliğin bulunduğu alana doğru akmaya başladı. Şu anda nöbetin devam ettiği meydanı tıklım tıklım doldurdular. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ekranlarda yaptığı çağrı üzerine eşi benzeri daha önce görülmemiş kalabalık ile karşı karşıya kaldık. Bu olgunluk, duruş, ileri görüşlülük ve feraset olduğu sürece bu ve benzeri, topluma, devlete ve Cumhuriyet'e yönelik hiçbir teşebbüsün başarılı olmayacağını hep birlikte göreceğiz."

Erin, darbe girişiminin olduğu gece saat 23.00 gibi İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile Hükümet Konağı'na geldiklerinde karşılarında 5 binin üzerinde insan bulunduğunu ve kitlenin o cesur ve kahraman duruşunu gördüklerini kaydetti.
Türkiye'nin tamamının kendi demokrasisi, geleceği, istiklali, istikbaline yönelen alçakça hareketi artık çok hızlı bir şekilde gördüğünü belirten Erin, "Halk darbe girişimine karşı tepkisini koyuyor. Kendisini yönetenler ile iradesine uzanan elleri kıracak. Bu olgunluğa erişmiş millet ile karşı karşıyayız." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından halkın her gece sabaha kadar meydanları bırakmadan, yorulmadan büyük bir coşkuyla nöbeti devam ettirdiğini dile getiren Erin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek ikinci talimatı beklediklerini ve her sabah milletçe dua ettiklerini kaydetti.

Yorumlar