Adana'daki FETÖ/PDY soruşturması

- Adliyeye sevk edilen 26 zanlıdan 8'i tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Adana'daki FETÖ/PDY soruşturması
ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 26 kişiden 8'i tutuklandı, 18'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapılanmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 29 zanlıdan 26'sının emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Adliye sevk edilen, aralarında SGK ve bazı belediye personelinin de yer aldığı zanlılardan 8'i tutuklandı, 18'i ise adli kontrol şartıyla salıverildi.
Emniyette işlemleri süren 3 zanlı ise savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.
Tutuklananlar arasında örgüt yapılanmasında "SGK ablası" olduğu öne sürülen Seyhan Belediyesi personeli N.B. ile "abi" görevindeki SGK şube müdürü M.A. ve şef Y.S'nin de yer aldığı öğrenildi.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda polis ekiplerince 9 Kasım'da düzenlenen operasyonda, aralarında SGK personelinin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alınmıştı.

Yorumlar