Çankayalı çocuklara “Masal Kalesi”

Türkiye’nin en kapsamlı kreş hizmetini veren Çankaya Belediyesi, 200 çocuk kapasiteli “Masal Kalesi Gündüz Bakımevi”ni hizmete açtı.

Google Haberlere Abone ol
Çankayalı çocuklara “Masal Kalesi”

Türkiye’nin en kapsamlı kreş hizmetini veren Çankaya Belediyesi, 200 çocuk kapasiteli “Masal Kalesi Gündüz Bakımevi”ni hizmete açtı.

Çankaya’nın en büyük kreşi olan 3 katlı “Masal Kalesi Gündüz Bakımevi”, çocuklara kum havuzu, oyun alanı servis otoparkının yanı sıra 5 atölyesi, 7 oyun odası, 2 seyir salonu, 5 uyku odası ve 1 sergi salonuyla hizmet edecek. Çankaya kreşlerinin ve Masal Kalesi’nin tanıtıldığı kısa film gösterimiyle başlayan açılış törende konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Masal Kalesi’nin kamu eliyle yapılan en güzel kreş olduğunu belirtti. Taşdelen, “Bu ay Öveçler’de Ata Kreşimizi, Cebeci’de Atlas Kreşimizi de hizmete açacağız. Onlar da en az Masal Kalesi kadar güzel olacak. Göreve geldiğimden bu yana açtığımız 7 kreşte bin 800 çocuğumuza hizmet vereceğiz” dedi.

Çankaya Belediyesinin çocukları çok önemsediğini belirten Taşdelen, “Aile ve çocuk psikolojisi danışmanlık hizmetinden bin aile yararlandı, 116 okulda ağız ve dış sağlığı eğitimi verdik. Bin 500 aileye ‘hoş geldin bebek’ seti hediye ettik. 216 devlet okulunun 180’inin tadilatını yaptık. Kendi hazırladığımız 400 bin çocuk kitabını ücretsiz dağıttık. Bin Çocuk Korosu’nda her yıl bin 200 çocuğa müzik eğitimi veriyoruz. Yaz spor okullarımızda her yıl en az 2 bin çocuğumuza spor yapma imkanı sağlıyoruz. Bilim şenliği, doğa okullarıyla birlikte 10 bin çocuğa ulaşıyoruz. Çankaya Evlerimizin içinde bulunan çocuk oyun odalarına bugüne kadar 2 bin 500 çocuğumuzu kabul ettik” diye konuştu.

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan kurtulmasının tek yolunun çok çalışmak olduğunu kaydeden Taşdelen, “Rantçı, talancı belediye felsefesine karşı halkçı, toplumcu belediyecilik anlayışımızla çalışıyoruz. Hiçbir sosyal belediyeci istifa etmemiştir, hep alnını akıyla görevini tamamlamıştır. Tarihimizde alın teri döken alnının akıyla çalışan başkanlar vardır. Eğer halkınızı severseniz, rantı değil kamu yararını gözetir, doların değil ağacın yeşilini severseniz bu hizmetlerin hepsi yapılır” dedi.

Türkiye’yi eğitimden sağlığa, adaletten toplumsal barışa kadar yaşanan çöküntüden kurtaracak tek partinin CHP olduğunu söyleyen Taşdelen, “Genel iktidarın yerelden geçtiğini bildiğimiz için çok daha fazla çalışmaya devam edeceğiz. Biz, halkımızın karşısında dimdik duran alnı açık belediye başkanlarıyız, çünkü biz CHP’liyiz, Atatürkçüyüz" diye konuştu.

“Başkan Taşdelen’in yatırımları çok değerli”

Törende birer konuşma yapan CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Tekin Bingöl de Taşdelen’in yaptığı yatırımların çok değerli olduğunu belirterek, kendisine teşekkür ettiler. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Tekin Bingöl, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve Nihat Yeşil, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, CHP Parti Meclisi üyeleri, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve semt sakinleri katıldı. Törende Çankaya Belediyesi kreşlerinde eğitim alan çocukların dans gösterisi ve Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu’nun verdiği mini konser büyük beğeni topladı.

Çankaya Belediyesinin en büyük kreşi olan Masal Kalesi, Yıldızevler Mahallesi’nde 2 bin 823 metrekarelik alanda bulunuyor. 3 katlı “Kale”nin bahçesinde kum havuzu, oyun alanı ve servis otoparkı içinde ise 5 atölyesi, 7 oyun ve faaliyet odası, 2 seyir salonu, 5 uyku odası ve 1 sergi salonu yer alıyor.

Yorumlar