Tema gönüllüsü çocuklar çevre temizliği yaptı

Adana’nın Kozan İlçesinde Tema gönüllüsü olan bir grup çocuk tarafından çevre temizliği yapıldı.Kozan’a bağlı Savruk Yaylasına giden Tema gönüllüsü çocuklar burada çevredeki çöp ve atıkları toplayarak çevre temizliği yaptılar.Çevre...

Google Haberlere Abone ol
Tema gönüllüsü çocuklar çevre temizliği yaptı

Adana’nın Kozan İlçesinde Tema gönüllüsü olan bir grup çocuk tarafından çevre temizliği yapıldı.

Kozan’a bağlı Savruk Yaylasına giden Tema gönüllüsü çocuklar burada çevredeki çöp ve atıkları toplayarak çevre temizliği yaptılar.

Çevre temizliğine dikkat çekmek ve yaylalarda yaşayanlar ile buraları ziyaret eden vatandaşlara duyarlılık kazandırmak amacıyla gerçekleşen etkinlikte, etrafa atılan çöpler toplanarak çöp kutularına atıldı.

Tema Kozan İlçe Sorumlusu Derya Deniz; "Yaylalarımızın en büyük sorunlarından biri etrafın evsel atık ve çöplerle kirletilmesi. Ayrıca bir çok yaylamızda çöp kutuları da bulunmadığından insanlar çöplerini maalesef doğaya atıyorlar. Çok az sayıda duyarlı vatandaş atıklarını biriktirip arabaları ile götürüp çöpe atıyor. Yaylalarımızda çöp toplanmasında yaşanan sorunlara ve insanlar tarafından çevrenin kirletilmesine dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik planlayıp gerçekleştirdik. Etkinliği neşe ile gerçekleştiren çocuklara, katılan büyüklere, organize eden dernek yöneticilerine teşekkür ederim. Yaylalarımızın daha temiz ve yaşanılabilir mekanlar olması adına herkesin daha duyarlı olması ve yetkili makamların bu sorunla alakalı önlem alması çevremiz ve insanlarımızın yararına olacaktır” dedi.

Yorumlar