Sağlık çalışanlarına Arapça dil eğitimi

Adana’da kamu hastanelerinde kritik alanlarda çalışan sağlık personeline yönelik Medikal Arapça Dil Kursu veriliyor.Adana’da yaşayan yabancı kökenli hastalara hatalı veya eksik tedaviye sebebiyet vermemek ve sağlık turizmini geliştirmek...

Google Haberlere Abone ol
Sağlık çalışanlarına Arapça dil eğitimi

Adana’da kamu hastanelerinde kritik alanlarda çalışan sağlık personeline yönelik Medikal Arapça Dil Kursu veriliyor.

Adana’da yaşayan yabancı kökenli hastalara hatalı veya eksik tedaviye sebebiyet vermemek ve sağlık turizmini geliştirmek amacıyla ’’Yabancı Hastayı Anlamak-Medikal İletişim Projesi’’, Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ortaklığında hazırlanan Ar-Ge projesi, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2017 yılı Teknik Destek Programından destek alarak uygulanmaya başlandı.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Muna Yöceol Özözen tarafından verilen eğitimlerle, hastanelerin kritik alanlarında danışma, hasta kabul, acil servis, doğum ve çocuk servisleri, ameliyathane, fizik tedavi, diş sağlığı klinikleri gibi bölümlerde görev yapan çeşitli sağlık personelinin yabancı hastalarla doğru iletişiminin sağlanarak, doğru teşhis ve tedavinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Proje Birim Sorumlusu Uzman Yük. End. Müh. Reşan Arlıer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, son dönemlerde Arap turist sayısının artması ve sınırda gerçekleşen savaş nedeniyle çok fazla yabancı hastanın sağlık hizmeti almak için kamu tesislerini tercih ettiğini anımsattı. Arlıer, “Dilimizi konuşamayan kişiler, sağlık problemlerini sağlık çalışanlarına anlatmakta, sağlık çalışanı da karsısındaki kişiyi Arapça anlamakta ve tedavi etmekte oldukça güçlük çekiyor. Personelimizden de gelen talep doğrultusunda Kalkınma Ajansıyla gerçekleştirdiğimiz ortak proje kapsamında, aldığımız eğitimlerle en azından onların derdini anlamak ve gerekli yerlere yönlendirmek adına, pratik günlük kullanabileceğimiz, personelimizin derdini izah edebileceği kadar bir eğitim verilmeye başladı. İleri ki dönemde de İngilizce kursunun hazırlıklarını yapıyoruz” diye konuştu.

Katılımcılar ise kursun çok yararlı olduğunu belirterek, yabancı hastaların derdini anlayabilecek kadar Arapça öğrenmeye başladıklarını belirtiler.

Yorumlar