Türkan Sarıkaya'nın davası

Türkan Sarıkaya'yı darbederek öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Türkan Sarıkaya'nın davası
Adana’da 28 yaşındaki Türkan Sarıkaya’yı darbederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istenen tutuklu sanık Bünyamin Fikirdeşici (29) ile maktulün annesi Birgül Uğurçalar, babası Ali Haydar Sarıkaya ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Fikirdeşici, iki defa boşandığını, hiçbir evliliğinde eşlerine şiddet uygulamadığını öne sürdü.
Hakkındaki suçlamayı reddeden Fikirdeşici, "Sarıkaya, Leoparlı sigara içiyordu. Öncesinde birkaç defa mekanlara gidip içmiştik. Sürekli rakı içeceğini söylüyordu, o yüzden boğma içtik. Sarhoş oldu, kustu. Daha sonra çekyata yatırmaya çalıştım, burnunu vurdu, burnu kanıyordu. Tampon yaptım, kanama durdu. Tanık Alican da gördü. Şiddet uygulamadım, beyninde ve vücudundaki morlukları bilmiyorum. Sevgilimdi, ilişkimizde gayet mutluyduk. Bir daha o pis yere dönmek istemiyorum." diyerek tahliyesini istedi.

Maktulün annesi Uğurçalar ve babası Sarıkaya ise kızlarının dövülerek öldürüldüğünü ileri sürerek, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 24 Kasım'a erteledi.

"O, benim karagözlümü toprağa koydu"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, duruşmanın ardından maktulün annesi ve babasıyla basın açıklaması yaptı.

Anne Uğurçalar, katil zanlısının müebbet hapisle cezalandırılmasını isteyerek, "O, benim karagözlümü toprağa koydu, o da çürüyerek ölsün. Adalet istiyorum." dedi.

Baba Haydar da "Katil şarlatanlık yapıyor. Kravatla duruşmaya gelmiş. Dürüst olsun. Böyle insanlar yaşamasın. Adalet istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Mobilya şirketinde yönetici asistanlığı yapan Türkan Sarıkaya, 9 Şubat'ta Bünyamin Fikirdeşçi’nin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki iş yerinde darbedilmiş halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede 15 Şubat’ta yaşamını yitirmişti. Sarıkaya’nın otopsi raporunda "künt kafa travması" sonucu yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Yorumlar