Adana ve İzmir'de PKK'ya şafak baskını

Adana ve İzmir'de PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 27 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Adana ve İzmir'de PKK'ya şafak baskını
Adana'da, terör örgütü PKK üyesi oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı. İzmir'de ise 12 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte daha önce belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Şafak vaktinde özel harekat polisleri, zırhlı araçlar ve polis helikopterinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK üyesi oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları öne sürülen 15 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan bu kişiler, güvenlik önlemleri altında Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilerek İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İZMİR'DE 12 KİŞİ 

İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 12 zanlı gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubeleri ekipleri yaptığı çalışmalarda, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi bir grubun Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması nedeniyle eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaştı.

"Zanlıların el yapımı bombalarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda güvenlik güçlerine saldıracakları" yönündeki ihbarlar üzerine 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi, 12 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerindeki aramada, el yapımı bomba yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Bazı zanlılar hakkında daha önceden "terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak"tan işlem yapıldığı öğrenildi.

Emniyet yetkilileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın huzur ve güven ortamında geçirilebilmesi için her türlü çalışmanın emniyet birimlerince titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

Kaynak: AA

Yorumlar