Adana Valiliği önünde patlama: 2 ölü, 16 yaralı

Adana'da Valilik otoparkında patlama meydana geldi, bölgeye ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Patlamada iki kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Adana Valiliği önünde patlama: 2 ölü, 16 yaralı
Sonhaberler | Haber Merkezi

Adana'da Valilik önünde bulunan otoparkta 08.05'te büyük bir patlama meydana geldi. Mesai saatinin başladığı sırada meydana patlamada ilk belirlemelere göre biri ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı. Daha sonra valilik tarafından yapılan açıklamada patlamada 2 kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı belirtildi. 

Valilik binasıyla birlikte üç binanın zarar gördüğü patlamada 5-6 araç tamamen kullanılamaz hale geldiği patlama nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamanın Adana'da 10 kilometre mesafeden bile duyulduğu öğrenildi. 



ADANA VALİLİĞİNDEN İLK AÇIKLAMA

Adana Valiliğinden konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, valilik protokol giriş kapısında meydana gelen patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin yaralandığı belirtildi. 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Valilik otoparkı önündeki patlamaya ilişkin, “Patlamada 2 vatandaşımız öldü, 16 kişi yaralandı“ dedi. 



HEDEF VALİ MİYDİ?

Patlamanın valilik binasının protokol giriş kapısına çok yakın bir noktada, muhtemelen bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtiliyor. Valinin mesaiye başlama saatine denk getirilen patlamanın kim ya da kimler tarafından gerçekleştirildiğiyle ilgili henüz bir açıklama yok. 

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Başbakanlık tarafından Adana Valiliği otoparkındaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi. 

ANTALYA'DAKİ PATLAMAYI HATIRLATTI

Adana'da bu sabah meydana gelen patlama, bundan tam bir ay önce 25 Ekim'de Antalya'da Ticaret ve Sanayi Odası binasına ait otoparkta meydana gelen patlamayı hatırlattı. Antalya'daki patlamada bomba yüklü araç patlatılmış, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

 

Yorumlar