Adana'daki cinayete 2 kez müebbet

Cezaevinden izin alarak çıkıp bir araya geldiği kız kardeşi ve eniştesini tabancayla öldüren sanık, 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Adana'daki cinayete 2 kez müebbet
ADANA(AA) - Adana'da, aralarındaki sorunu konuşmak için bir araya gelen kız kardeşi ve eniştesini, 1,5 yaşındaki çocuklarının gözleri önünde tabancayla vurarak öldüren sanık, 2 kez müebbet hapis cezasına mahkum edildi.
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık Doğukan Hüküm (34) ve avukatı katıldı.
Hüküm, son savunmasında, iddianamedeki "tasarlayarak öldürme" suçlamasını kabul etmeyerek olayın anlık geliştiğini savundu.
Doğukan Hüküm, 2003 yılında suç işleyip cezaevine girdiğini hatırlatarak, "Ben 13 yıl cezaevinde yattım, çıktım. Kendime yeni bir hayat kurmak isterken başıma böyle bir olay geldi." dedi.
Mahkeme heyeti, Hüküm'ü "töre saiki ile kız kardeşi ile eniştesini öldürmekten" önce 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Daha sonra duruşmadaki iyi hali indirim nedeni sayılıp cezası 2 kez müebbete indirildi.
Antalya’daki açık cezaevinden izin alarak çıkıp Adana’ya gelen Doğukan Hüküm, Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi 46143 Sokak'ta 26 Nisan’da kız kardeşi Özgecan Arslan (25) ile eniştesi Bekir Arslan'ı (27) 1,5 yaşındaki kızlarının önünde öldürdükten sonra elinde tabancayla kaçarken yakalanmıştı.
Hüküm, daha önceki duruşmalarda, aralarında sorun olan kardeşi ile eniştesiyle konuşmak için bir araya geldiklerini, bu sırada Bekir Arslan'ın söylediği bir söze sinirlenip cinayeti işlediğini anlatmıştı.

Yorumlar