Adana'da haraç şebekesine ağır darbe

Adana'da 3 milyon lira haraç istedikleri çiftlik sahibinden olumsuz yanıt almaları üzerine gözdağı vermek için çiftliği ateşe verdiği ileri sürülen 9 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Adana'da haraç şebekesine ağır darbe
Adana'da çiftlik sahibinden haraç isteklerine olumsuz yanıt almaları üzerine çiftliği ateşe verdiği öne sürülen, aralarında çiftliğin bekçisi baba ve oğlunun da bulunduğu 9 kişi yakalandı.
Alınan bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesindeki Cırık Mahallesi'nde çiftlik sahibi Bekir Uğurkök'ü numarasını gizleyerek arayan bir kişi, tehdit ederek 3 milyon lira haraç istedi.

Haraç isteğine olumsuz yanıt veren Uğurkök'ün çiftliği, telefon görüşmesinden iki gün sonra çıkan yangında kısmen zarar gördü.

İtfaiye ekiplerinin incelemeleri sonucunda da olayın kundaklama olduğu belirlendi.

Uğurkök'ün şikayetçi olması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, çiftlik sahibinin telefon görüşmelerini takibe alıp yaşadığı mahallede de önlem aldı.

Yapılan araştırmalar sonucu, olayla ilgisi olduğu iddiasıyla çiftliğin bekçisi Rıfat S. ve oğlu Ramazan S. ile Necati B, Bilal T, Gökhan S, Murat A, İsmail T, Gökhan S. ve Mehmet T. operasyonla yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Necati B. ve Bilal T. tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar