Adana'da FETÖ/PDY operasyonu

Operasyon kapsamında Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 19 kişi yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Adana'da FETÖ/PDY operasyonu
Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, olağanüstü hal uygulaması kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneğinin Adana Şubesi'yle ilgili "FETÖ/PDY adına faaliyette bulunma" ve "terör örgütüne finansman sağlama" suçlamalarıyla yürütülen soruşturma, daha önce yapılan aramada ele geçirilen belgeler ve dijital verilerdeki incelemeler tamamlandı.

Görevlendirilen bilirkişinin düzenlediği rapor kapsamında, Kimse Yok Mu Derneği tarafından yapılan mali iş ve işlemlerde usulsüzlükler yapıldığı, dernek kayıtlarında olması gereken bağış ve burs bilgilerine rastlanılmadığı tespit edildi.

Dernek tarafından gerçekleştirilen alımların sadece dernek üyelerine ait şirketlerden yapıldığının belirlenmesinin yanı sıra 2010 ve 2011 yılında derneğe yapılan kurban bağışlarında da usulsüzlükler saptandı.

Kahramanmaraş'ta noter tasdikiyle yapılmış gösterilen "kurban kesme" işinin yapılmadığı, 2010 yılındaki bağışlara ilişkin noter kaydının bulunduğu ancak dernekte kurban kesimine ilişkin herhangi bir belgenin yer almadığı; 2011'de ise bağışlanan kurbanların kesimleriyle ilgili noter kaydı ya da dernekte kurban kesimine ilişkin belgelerin bulunmadığı belirlendi.

Bunun üzerine soruşturma doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu şüphelilerin yakalanması için operasyon gerçekleştirildi.

Kent merkezinde belirlenen 20 adrese operasyon düzenleyen ekipler, dernek yöneticilerinin de olduğu 4'ü kadın 19 kişiyi gözaltına aldı. Polis ekiplerince Adana Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildi. İşlemleri tamamlanan zanlılar, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Yorumlar