Adana Ceazevi'nde yaşlı kadına eziyet

Diyarbakır'dan Adana'ya yıllardır hapishanede bulunan oğlunu ziyarete giden yaşlı kadın, kalbindeki pil nedeniyle içeri alınmadı

Google Haberlere Abone ol
Adana Ceazevi'nde yaşlı kadına eziyet
Diyarbakır'dan Adana'ya binbir güçlükle oğlunu ziyarete giden yaşlı kadına Adana F Tipi Kapalı Cezaevi'nde keyfi uygulamayla eziyet edildi. Cezaevi yönetimi, yaşlı kadının kalbinde pil olduğunu bildiği halde onu içeri almadı.

İLKHA'da yer alan habere göre Adana'da kapalı cezaevinde hükümlü bulunan oğlu Veysi Ülsen'i ziyarete giden kalp hastası anne Sultan Ülsen, kalbinde bulunan pilin x-ray cihazında uyarı vermesi gerekçe gösterilerek görevliler tarafından görüşe alınmadı.

Hizbullah davasından müebbet hapse mahkûm edilen Veysi Ülsen’in kalp hastası annesi Sultan Ülsen, kalbinde bulunan pilin x-ray cihazında uyarı vermesi gerekçe gösterilerek gardiyan tarafından görüşe alınmadı. 

Diyarbakır’dan hasta haliyle yılda sadece bir defa oğlunun görüşüne gidebilen anne Ülsen, oğlu ile beraber kendisinin de cezalandırıldığını söyledi.

SAATLERCE GÜNEŞ ALTINDA BEKLETTİLER

Uzun bir yolu katederek görüş için geldikleri cezaevinde yapılan işlemlerde gardiyanların kendilerine tutumunun kaba olduğunu dile getiren Sultan Ülsen, “Görüşten önce dışarıda güneş altında saatlerce bekletildim. Saat 13.00’da içeri geçtim. Gardiyanlar bana görüşün saat 15.00’de olduğunu söylediler. Ben de hasta olduğumu, dışarda güneş altında zorlandığımı söyleyerek içerideki bekleme salonunda durmayı istedim. Gardiyanlar bana içeride bekleyemeyeceğimi söylediler ve ardından dışarı çıktım, güneş altında görüş saatini bekledim.” dedi.

Ziyaret saati geldiğinde tekrar içeri girdiğini söyleyen Ülsen, bu sefer x-ray engeli ile karşılaştığını belirtti. Kendisine yaşatılan mağduriyeti anlatmaya devam eden Sultan Teyze, şunları ifade etti: “Yaptığımız görüş işlemlerinin ardından içeri geçtik. X-ray cihazından geçtiğimde uyarı sesi verdi. Gardiyanlar cihazın neden öttüğünü sordular ben kalbimde pil olduğunu söyledim. Ardından bana ‘O zaman hiç olmaz, seni içeriye almayız’ dediler. Raporumun olduğunu söyledim, benden raporumu istediler. Raporum yanımda değildi. Bilseydim böyle olacağını raporumu yanımda getireceğimi onlara söyledim. Ben çırpındım ne yaptımsa beni görüşe almadılar. Bekledim, orada yalvardım, ağladım, ‘Allah rızası için tamam içeri girmeyeceğim, oğluma haber verin annen gelmiş içeri bırakamıyoruz deyin’ dedim. Bana ‘Yok, biz bir şey yapamıyoruz’ dediler. Görüş işlem kuyruğu azaldı ve arkamda olan kızım ve oğlum geldiler. Oğlum bana ne olduğunu sordu durumu anlattım ardından oğlum gardiyanlara ‘İki bayanı getirin arama yapın’ dedi ama gardiyanlar ona da yok dediler. Onlara ‘Oğlumun bir kokusunu alayım, kapı içinde bir göreyim, öpeyim, bari kokusu bana gelsin’ dedim bana olumsuz cevap verdiler.”

Yetkililere seslenen yaşlı kadın, yapılan haksızlığın hesabının sorulmasını istedi. 

 

Yorumlar