TRT 6. Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı

- TRT Genel Müdürü Eren: - " Çocuklar tüm dünyanın geleceğidir önermesinden hareketle, çocukları geleceğe sağlıklı bir şekilde hazırlama sorumluluğu yalnızca ebeveynlerin değil, daha çok çocuk yayıncılığı yapan ve onların hayatlarına girmeye çalışan biz medya mensuplarına aittir" - "Ulusal ve küresel ölçekte çocuk gelişimi ve ekran konusunda yüzleşmek zorunda olduğumuz ciddi problemler vardır"

Google Haberlere Abone ol
TRT 6. Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı

İSTANBUL (AA) - TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, "Çocuklar tüm dünyanın geleceğidir önermesinden hareketle, çocukları geleceğe sağlıklı bir şekilde hazırlama sorumluluğu yalnızca ebeveynlerin değil, daha çok çocuk yayıncılığı yapan ve onların hayatlarına girmeye çalışan biz medya mensuplarına aittir." dedi.

TRT tarafından düzenlenen "TRT 6. Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı"nda konuşan Eren, dünyada çocuk ve medya ilişkisinin küresel bir sorun haline geldiğini ve çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

Eren, çocuk ve medya sorunlarına yerel çözümlerin yeterli olmayacağının altını çizerek, "Coğrafi sınırlardan bağımsız olarak, her ülkenin, medyanın küresel etkilerinden payına düşenle yüzleşmek zorunda olduğuna inanıyoruz. TRT olarak 6 yıldır büyük bir özenle yaptığımız bu toplantıların en büyük amacı, sağlıklı nesiller yetiştirme noktasında çözümün bir parçası olmak ve yol haritası belirlemektir." dedi.

Hayatın her yanını ekranların kuşattığına dikkati çeken Eren, şunları kaydetti:

"Başta çocuklar olmak üzere ebeveynler ve biz medya profesyonellerini doğrudan ve derinden etkileyen yeni bir durumla karşı karşıyayız. Biz kuşatılmış alanların dışında çocuklarımızın özgürce nefes alabilecekleri daha steril yeni alanlar oluşturmak istiyoruz. Çocuklar tüm dünyanın geleceğidir önermesinden hareketle, çocukları geleceğe sağlıklı bir şekilde hazırlama sorumluluğu yalnızca ebeveynlerin değil, daha çok çocuk yayıncılığı yapan ve onların hayatlarına girmeye çalışan biz medya mensuplarına aittir. Bugün geldiğimiz noktada medyanın toplum üzerindeki belirleyici etkisi kaçınılmaz bir gerçektir. Ulusal ve küresel ölçekte çocuk gelişimi ve ekran konusunda yüzleşmek zorunda olduğumuz ciddi problemler vardır."

Eren, yeni medya teknolojileri ile çocukların okul deneyimlerinin dramatik bir şekilde değiştiği değerlendirmesinde bulunarak, "Günümüzde çocuklarımız bütün medya mecralarını çok farklı ve etkin düzlemlerde kullanabilmektedir. Bu durum aile bireylerini ve eğitimcileri kaygılandırmaktadır. İşte bu konferans medya profesyonellerini, eğitimcileri, içerik üreticilerini ve akademisyenleri bir araya getirerek ortak kaygılar etrafında yeni çözüm arayışları için güçlü bir zemin oluşturacaktır." şeklinde konuştu.

"Çocuk Medyasında Temsil, Çoğulculuk ve Entegrasyon: Sorunlar ve İmkanlar" başlığıyla 2 gün boyuca devam edecek konferansta medya kuruluşları, yayın birlikleri, üniversiteler ve STK'ların katılımı ile inceleme, araştırma ve sunumlar eşliğinde çocuk medyası tüm yönleriyle konuşulacak.

Suriyeli göçmen çocukların da ele alınacağı konferansta ayrıca yarın "Türkiye'de Suriyeli Çocuk Olmak" kısa film yarışmasının sonuçları açıklanacak.

Amatör ve profesyonel kısa filmcileri desteklemek, yüksek nitelikli kısa filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak ve Türkiye'de Suriyeli çocukların yaşamlarına daha yakından bakarak kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmanın kazananlarına ödüllerini İranlı yönetmen Mecid Mecidi takdim edecek.

Yorumlar