Lösemi hastası Çınar’a donör olmak için kuyruk oluşturdular

Tokat’ta, lösemi hastası 5 yaşındaki Çınar Yılmaz Yanar için sosyal medyada başlatılan kan bağışı kampanyasına destek veren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Lösemi hastası Çınar’a donör olmak için kuyruk oluşturdular

Tokat’ta, lösemi hastası 5 yaşındaki Çınar Yılmaz Yanar için sosyal medyada başlatılan kan bağışı kampanyasına destek veren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde lösemi tedavisi gören 5 yaşındaki Çınar Yılmaz Yanar’a uygun ilik bulunması için Tokat’ta yaşayan yakınları sosyal medya üzerinde ’Çağrıma kulak ver’ başlığında kampanya başlattı. Tokat Belediyesi hoperlöründen vatandaşlara kampanya için çağrıda bulunuldu. Yeraltı Çarşısı yanında konuşlanan Kızılay Kan Bağışı otobüsü önünde form dolduran vatandaşlar Çınar’a uygun donör bulunması için kan verdi. Kısa sürede çok sayıda kişinin kan bağışında bulunmak istemesi nedeni ile vatandaşlar kuyruk oluşturdu. 3 tüp kan veren duyarlı vatandaşlar Çınar gibi ilik bekleyen binlerce çocuğa ayrıca ümit oldu.

Çınar’ın dayısı Yasin Fatih Eryol, lösemi hastaları için donör sayısını düşük olması nedeni ile daha geniş kitlelere ulaşmak için kampanya düzenlediklerini ifade ederek, “İnşallah bu kampanya ülke geneline yayılacak, biz ve bizim yavrularımız gibi yüzlerce hastaya umut olacağını düşünüyoruz. Kampanyanın Türkiye’ye mal olacağını düşünüyorum” dedi.

Kampanyaya vatandaşların yanı sıra siyasi parti temsilcileri de destek verdi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan, ailenin talebi üzerine başlatılan kampanyaya MHP ve Ülkü Ocakları olarak destek verdiklerini söyledi. 2 gün sürecek olan kampanyaya vatandaşlardan destek beklediklerini ifade eden Çalışkan, “Çok önemli bir kampanya, bu kampanyaya destek verenler sadece Çınar’a umut olmayacaklar. Türkiye’de başka bir ildeki losemi hastalarına umut olacaklar. Başka illerde kan bağışında bulunanlarda Çınar’a umut olmuş olacak” dedi.

AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat ise Çınar’a umut olacak olan kampanyaya destek verdiklerini söyledi. Kampanyaya Tokat’ta gösterilen duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Başkan Polat, “Cuma gününde tüm kardeşlerimizden dua bekliyoruz. Rabbim inşallah yavrumuzun ve ailesinin yüzünü güldürsün” diye konuştu.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde memur olan Gürkan ve Ayşin Yılmaz Yanar çiftinin oğlu Çınar Yılmaz Yanar’ın Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisine devam ediliyor.

Yorumlar